|

Comolli fiyaskosu

Camiada geleceği tartışılan Fenerbahçe’nin Fransız sportif direktörü, büyük umutlarla geldiği görevinde yaptığı transferlerle hayal kırıklığı yaşattı.Damien Comolli’nin takıma kazandırdığı Slimani, Frey, Reyes, Ayew ve Jailson gibi oyuncular performanslarıyla vasatı aşamadılar.

Haber Merkezi
04:00 - 16/12/2018 Pazar
Güncelleme: 05:07 - 16/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
 Fransız futbol adamının devre arasında yapılması planlanan transferlerde etkin rol alması istenmiyor
Fransız futbol adamının devre arasında yapılması planlanan transferlerde etkin rol alması istenmiyor

Fenerbahçe’de sportif direktör Damien Comolli yaptığı transferlerle adeta sınıfta kaldı. Sezon başında 11 futbolcu kadroya katılırken bunların neredeyse tamamına yakını vasat bir performans sergiledi. Camiada geleceği tartışılan Fransız futbol adamının devre arasında yapılması planlanan transferlerde etkin rol alması istenmiyor. Comolli’nin aldığı isimler ve performans analizleri ise şu şekilde:

ANDRE AYEW:

Ganalı oyuncu Andre Ayew performansıyla vasatı aşamadı ve büyük hayal kırıklığı yaşattı. Sakatlığı nedeniyle son maçlarda forma giyemeyen Ayew 13 maçta 3 gol attı.

İSLAM SLİMANİ:

Forvete büyük umutlarla transfer edilen Slimani, performansıyla tam anlamıyla saç baş yolduruyor. Ligde 12 maça ilk 11’de başlarken yalnızca 1 kez fileleri havalandırabildi.

MİCHAEL FREY:

Mücadeleci yapısıyla dikkat çeken forvet, futbol kalitesiyle Fenerbahçe’nin oyuncusu olmadığını gösterdi. 2.7 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Frey, 5’i ilk 11’de olmak üzere 10 karşılaşmada görev alırken 3 kez fileleri havalandırdı.

DİEGO REYES:

Stoper mevkiine transfer edildi, ancak yedek kulübesinin gediklisi oldu. Performansıyla Neustadter ve Skrtel’in gerisinde kaldı. Zayıf fiziğiyle stoper mevki için gelecek adına da umut vermekten uzak duruyor.

YASSİNE BENZİA:

Cezayirli orta saha Benzia için de beklentiler büyüktü. İlk maçlardaki performansıyla ışık verdi. Ancak o da takıma ayak uydurdu ve performansıyla kayboldu. Disiplinsiz tavırları nedeniyle birkaç maçta kadroya alınmadı. Sonuç olarak 9 maçta gol atamazken sadece 1 asist yapabildi.

HARUN TEKİN:

Uzun yıllar kaleyi koruması amacıyla alınan Harun Tekin performansıyla Volkan Demirel’i arattı. Özellikle yan toplarda zayıf bir görüntü sergiliyor. Yediği hatalı gollerle de eleşti alıyor. Ligde 15 maçta forma giyen Harun, kalesinde 22 gol gördü. Performansıyla vasatı aşamadı.

JAİLSON:

11 transfer arasında en başarılısı olarak Josef’in yerine kadroya dahil edilen Jailson dikkat çekiyor. Jailson, orta sahada mücadeleci yapısıyla öne çıkarken derbide gördüğü kırmızı kart nedeniyle 8 maç ceza almasının ardından Fenerbahçe orta sahası adeta çöktü. Brezilyalı’nın eksikliği fazlasıyla hissedildi.

BARIŞ ALICI:

F.Bahçe’nin gelecekte büyük şeyler beklediği isimlerden. Genç orta saha oyuncusu hazırlık maçlarında ve sezon başında gösterdiği performansla büyük övgü topladı. Ancak daha sonra yedek kulübesine hapsoldu. Andre Ayew’in sakatlığında yeniden ilk 11’e döndü, ancak performansıyla vasatı aşamadı. Ligde 7 maçta forma giyip 1 asist yapabildi.

TOLGA CİGERCİ:

Sakat olduğu bilinerek transfer edildi, ancak sakatlığı bir türlü geçmedi. Henüz takımla birlikte çalışmalara başlamaması da dikkat çekiyor.

FERDİ KADIOĞLU

Büyük beklentilerle transfer edildi. F.Bahçe’nin geleceğini şekillendirecek isimlerden biri olarak gösterildi. 19 yaşındaki orta saha, A Takım’da hiç forma giymedi, U-21 maçlarında ise vasatı aşamadı.

BERKE ÖZER:

Geleceğe yönelik bir transfer olarak kadroya katıldı. İleride Fenerbahçe kalesinin kendisine emanet edilmesi planlanıyor. Türkiye Kupası’nda Giresunspor’la oynanan karşılaşmada ilk kez kaleye geçti ve performansıyla gelecek adına ümit verdi. Ancak kaleyi devralması için birkaç sene daha tecrübe edinmeye ihtiyacı var gibi duruyor.

  • Slimani’ye Sporting Lizbon talip oldu
  • Fenerbahçe’de sezon başında kadroya katılan ancak performansıyla büyük hayal kırıklığı yaşatan Cezayirli golcü İslam Slimani için eski kulübü Sporting Lizbon devreye giriyor. Portekiz kulübünün başkanı Frederico Varandas, Cezayirli forveti ocak ayı içerisinde transfer etmek istiyor. Record Gazetesi’nin haberine göre Sporting, eski forvetini devre arasında kiralayıp, sezon sonunda ise bedelsiz olarak kadrosuna katmayı planlıyor. Tek sıkıntının, tecrübeli oyuncunun eski görüntüsünden uzak olması ve yaşadığı sakatlıklar olduğu belirtildi. 30 yaşındaki oyuncu da eski kulübünün teklifine sıcak bakıyor. F.Bahçe yönetimi de Slimani’yi gönderip, yeni bir forvet almanın hesabını yapıyor.

#Fenerbahçe
#Comolli
5 yıl önce