Tarifiyle özel bir üniversitenin açtığı yemek yarışmasında 300 katılımcı arasında ilk üçe girmeyi başaran Aydın, 16 Nisan'da KKTC'de düzenlenecek finalde mücadele etmeye hazırlanıyor.
Üsküdar Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. sınıf öğrencisi Mervenur Aydın, Osmanlı mutfağındaki helva-i hakani tatlısından esinlenerek, "Efsunkar Helvası" adını verdiği bir lezzete imza attı.
1/ 4
Mervenur Aydın'ın yemek yapmaya ilgisi 5 yaşındayken başladı. Yemek yaparken annesinin yanından ayrılmayan ve onun adımlarını dikkatle izleyen Aydın, kısa süre sonra baklava için yufka bile açacak kadar kendini geliştirdi.
2/ 4
Tarifiyle özel bir üniversitenin açtığı yemek yarışmasında 300 katılımcı arasında ilk üçe girmeyi başaran Aydın, 16 Nisan'da KKTC'de düzenlenecek finalde mücadele etmeye hazırlanıyor.
3/ 4
Geliştirdiği helvanın dışında baklava yufkası kullandığını ve tatlıyı çeşnilerle lezzetlendirdiğini anlatan Aydın, "Böylelikle yumuşak ve sert tadı birleştirerek, farklı bir aroma sağlıyor. İnsanlar tattıkları zaman farklı bir lezzet alıyorlar." dedi. "Efsunkar" adını da merak uyandırıcı olduğu için seçtiğine değinen Aydın, geliştirdiği lezzetle insanları mutluluk ve lezzette buluşturmayı istediğini dile getirdi.
4/ 4
Okul Müdürü Prof. Dr. Aşkın Asan ise okul yönetimi olarak öğrencilerin ilgileri ve yeteneklerine önem verdiklerini, bu alanlara ilişkin çalışma ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi. "Üretmiş oldukları tarifleri İngilizce olarak yazdıkları için yabancı dil alanında da becerilerini geliştirmiş oluyorlar. Öğrenciler burada bir üretim faaliyeti içerisindeler." dedi.
#tenzile erdoğan imam hatip lisesi
#lise
#mervenur aydın
#yeni lezzet
#efsunkar
6 yıl önce