Pişirildikten sonra 2 saat içinde buzdolabına koymalısınız.
Kuzey Karolina Üniversitesi'nden Gıda Güvenliği Uzmanı Benjamin Champan, yaptığı araştırmanın sonucunda bu bilgileri verdi. Eğer artan pilavı doğru yöntemle ısıtmazsanız sağlığınızı tehlikeye atabilirsiniz!
1/ 9
Besinlerde ve toprakta bulunan bu bakterinin bazı türleri, gıda kaynaklı hastalıklara hatta besin zehirlenmesine neden olabilir.
2/ 9
Pişirme sırasında ölmeyen bakteri, pilavı oda sıcaklığında beklettiğiniz takdirde gelişmeye ve üremeye başlıyor.
3/ 9
Su ve diğer maddeler de ayrıca bakterinin gelişmesine uygun ortam oluşturuyor.
4/ 9
Gelişen bakteriler ise toksin açığa çıkartıyor. Açığa çıkan toksinlerden ısıya dayanıklı olanlar da bulunabiliyor.
5/ 9
Bu nedenle eğer tekrar ısıtılan pilavdan zehirlenmek istemiyorsanız kalan pilavı buzdolabında saklamalısınız.
6/ 9
Pişirildikten sonra 2 saat içinde buzdolabına koymalısınız.
7/ 9
.
8/ 9
.
9/ 9
.
#yemek
#sağlık
#sağlıklı beslenme
#pilav
#artan pilavı ısıtmak
#zehirlenmek
#besin zehirlenmesi
6 yıl önce