|

Fizik Tedavi Hizmetlerine Önem Verilmeli

Günümüzde birçok hastalığın tedavisinde tercih edilen bir yöntem olan fizik tedavi, gelişen teknolojiyle birlikte çok daha etkili sonuçlar vermektedir. Bu tedavi çeşitli araçlar yardımı ile yapılmakta ve birçok doktor tarafından önerilmektedir.

Yeni Şafak ve
10:15 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 10:19 - 18/10/2017 Çarşamba
Diğer
Sağlık
Sağlık

En çok felçli hastaların tedavisinde kullanılan bu yöntem çeşitli ağrıların ve hastalıkların geçmesi için de tercih edilmektedir. Bu tedavi için hastalar ve hastalıkları büyük bir hassasiyetle incelenmekte ve gerekli yöntem bulunmaktadır. Örneğin felç hastaları için genelde elektrik verme yöntemi uygulanmaktadır. Hastalara belirli miktarda elektrik verilerek tepkilerine bakılmakta ve iyileşmeleri için gerekli masajlar uygulanmaktadır. Bu tedavi kapsamında ozon tedavisi, mezoterapi, ultrason, kas güçlendirici ve magnetoterapi gibi çeşitli yöntemler ve ilaçlar tercih edilmektedir.

Seanslar hastalıkların durumuna ve derecesine göre değişiklik göstermektedir. Genelde 10 ila 20 arasında yapılan seanslar hastalığın durumuna göre azalabilir ya da artabilir. Her bir seansın süresi 1-2 saat arasındadır. En çok merak edilen konulardan biri de tedavi sırasında ağrı ve acının olup olmayacağıdır. Genelde tedavilerde ağrı veya acı hissedilmemektedir. Ancak bazı durumlarda yapılan egzersizlere bağlı olarak hafif bir ağrı söz konusu olabilmektedir. Bel fıtığı hastalarının sıklıkla tercih ettiği bu tedavi yönteminde amaç; ağrıları dindirmek ve kasların gevşetilmesini sağlamaktır. Ayrıca bu yöntemin uygulanmasının bir diğer amacı da sürekli olarak kullanılan ağrı kesici ya da kas gevşetici ilaçlarının kullanımını azaltmaktır.
Fizik tedavi
ile hastaların kasları güçlendirilmekte ve hareket kabiliyetleri artırılmaktadır. Bu tedavi yapılırken nasıl teknikler kullanılacağına uzman doktorlar karar vermektedir. En çok kullanılan teknikler hareket ettirme ve masaj uygulamalarıdır.


Kaslarında zayıflık olan ve hareket kabiliyetini kaybeden hastalar için çeşitli egzersizler yaptırılmakta ve masajlar uygulanmaktadır. Uygulanan tekniklerden biri de su tedavisidir. Bu tedavi ile su sıcak ılık ve soğuk olmak üzere ayarlanmakta ve hastaya uygulanmaktadır. Çok etkili tedavilerden biri olarak karşımıza çıkan su uygulaması birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Ayrıca hastalığa göre belirlenmekte olan tekniklerden biri de ışın tedavisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bu tedavi sadece travmalar ve sonradan oluşan boyun fıtığı gibi hastalıkların tedavisinde uygulanıyor gibi düşünülse de doğuştan gelen bazı problemleri gidermek için de tercih edilmektedir. Doğumdan kaynaklanan eklem ve kemik bozuklukları için bu yöntemi tercih eden kişilerin sayısı oldukça fazladır. Bu tedavi yöntemi her hastaya uygulanamamaktadır. Açık yaralara ve iltihaplı bölgelere müdahale etmek sakıncalıdır. Ayrıca damar tıkanıklığı rahatsızlığı ve varisi olan kişilere de bu tedavi uygulanmamaktadır. Fizik tedavinin uygulanıp uygulanmayacağına kendiniz karar vermemeli, bir doktora görünmelisiniz. Eğer ağrılarınızdan şikayetçiyseniz ve bu yöntem ile hastalıklarınızın geçeceğine inanıyorsanız
Romatem
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastaneleri’ne gidip bu işin uzmanı olan doktorlar ile görüşebilir ve ağrılarınızın geçmesini sağlayarak sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.
#fizik tedavi
#sağlık
#rehabilitasyon
7 yıl önce