|

Fenerbahçe tur kapısını araladı

Süper Lig’in aksine UEFA Avrupa Ligi’nde daha iyi bir performans gösteren Fenerbahçe, Kadıköy’de ağırladığı Belçika ekibi Anderlecht’i Valbuena ve Frey’in golleriyle mağlup etti. Sarı-lacivertli takımın, gruptan çıkabilmesi için kalan 2 maçtan birini kazanması ya da 2 karşılaşmada da berabere kalması yetecek.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 03:36 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Sarı lacivertliler Anderlecht’i Valbuena ve Frey’in golleriyle mağlup etti.
Sarı lacivertliler Anderlecht’i Valbuena ve Frey’in golleriyle mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi D Grubu’nun 4. haftasında Fenerbahçe evinde ağırladığı Belçika ekibi Anderlecht’i 2-0 yendi. Temsilcimize galibiyeti getiren golleri Valbuena ve Frey kaydetti. Belçika ekibinde Bakkali ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Sarı-lacivertliler, bu galibiyetle puanını 7 yaparak üst turun kapısını araladı. Taraftarının müthiş desteğiyle maça başlayan Fenerbahçe ilk tehlikeli atağı geliştiren taraf oldu. 1. dakikada Valbuena’nın soldan ortasında penaltı noktası üzerindeki Slimani’nin kafa vuruşunu kaleci uzanarak kurtardı. 10’da gelişen Anderlecht atağında Gerkans’ın sert şutu savunmaya çarparak Harun’da kaldı. 11’de Ayew’in ceza sahası sağ çaprazından sol ayağıyla çektiği sert şut üst direğin dibinden auta gitti. 18’de Slimani’nin kafa vuruşu ters köşeden auta gitti. 44’te Anderlecht’in ceza sahası önünde kazandığı serbest vuruşta Trebel’in sol ayakla çektiği şut üst direği çarparak auta gitti. 48’de Valbuena’nın sağdan kullandığı serbest vuruşta Frey’in kafa vuruşu yandan auta gitti. 52’de Eljif’in sert şutunu kaleci uzanarak direk dibinde kornere çeldi. 71. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Valbuena’nın sol kanattan sağ ayağıyla yaptığı sert ortada top ceza sahası içinde kimseye çarpmadan doğrudan ağlarla buluştu: 1-0. Golden 3 dakika sonra rakibinden topu kapan Valbueana’nın sol çaprazdan ceza sahası içine girip içeriye çevirdiği ‘al da at’ pasında Frey kariyerinin en rahat gollerinden birini kaydetti: 2-0. 83’te İsmail’in ara pasında ceza sahasına giren Slimani’nin yerden şutu az farkla yandan dışarı çıktı.


Valbuena kaldığı yerden

F.Bahçe’nin Fransız yıldızı Valbuena, G.Saray derbisindeki etkili performansını Anderlecht maçına da taşıdı. Derbide bir gol atan, bir de gol pası veren Valbuena, dünkü maçta da aynı performansı tekrarladı. 71. dakikada attığı golle kilidi açan Valbuena, 74’te da Frey’in attığı golün pasını verdi. 82. dakikada yerini İsmail’e bırakan Valbuena tribünlerden büyük alkış aldı. Bu arada Frey ise deplasmandaki ilk maçta olduğu gibi dünkü karşılaşmada da Anderlecht’e gol atmayı başardı.


Koeman’dan Belhanda tepkisi

F.Bahçe Teknik Sorumlusu Erwin Koeman, Anderlecht maçı sonrası yaptığı açıklamada, PFDK’nın derbi kararlarına tepki gösterdi. Anderlecht maçını değerlendiren Hollandalı teknik adam, “Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Takım çalışmasından dolayı mutluyum, bunu yaparsanız maçları kazanabiliyorsunuz” dedi. PFDK’nın derbi kararlarını değerlendiren Koeman, “Belhanda’nın ceza almaması benim için inanılmaz. Ceza alması için birini öldürmesi mi lazım? Soldado kararı inanılmaz bir karar. Birkaç kez Belhanda’nın Soldado’yu takip ettiğini, bir an kovaladığını gördük. Kafasını, dirseğini, dizini kullanıyor ve kaç maç ceza alıyor? ‘0’ maç” dedi. “Televizyonda gördüklerimiz yalan mı söylüyor” diyen Koeman, “Gerçekten inanılmaz. Soldado birini mi öldürdü de böyle ceza aldı. 6 maçlık ne yapmış? Bu adalet mi? Bence değil. Hakem belki Galatasaray için kötüdür. Bazen 4. hakemle tartışmalarınız oluyor ama bence bu normal. Ben hakemlere saygı duyuyorum, hakemler olmasa futbol olmaz” şeklinde konuştu.

Tribünler Koray Şener için tek renk

Olaylı G.Saray derbisi öncesi kalp krizi geçirerek vefat eden F.Bahçe taraftarı Koray Şener unutulmadı. F.Bahçe soyunma odasında Koray’ın fotoğrafı ile isminin yazılı olduğu 41 numaralı forma yer aldı. Sarı-lacivertli tribünler genç taraftar anısına siyaha bürünürken, Koray için özel olarak besteledikleri marşı söyledi ve “Koray Şener ölmedi kalbimizde yaşıyor” şeklinde tezahürat yaptı. Maçta müzik yayını yapılmazken, taraftarlar ise Koray için koreografi düzenledi. Merhum genç taraftar, melek olarak tasvir edilirken, tribünlere “Biz seninle öldük sen bizimle yaşayacaksın” ve ‘Sonsuza dek bizimlesin cennette yalnız değilsin” yazılı pankartlar asıldı. Maçtan sonra ise F.Bahçeli futbolcular sırtlarında Koray Şener yazılı forma giyerken, galibiyeti merhum taraftara adadı ve Şener’in ailesi ile birlikte tribünleri dolaştı.

Gönüllerin şampiyonu Kadıköy’de

F.Bahçe yönetimi, Avrupa Şampiyonu ve Dünya İkincisi Ampute Milli Futbol Takımı’nı Anderlecht maçında Ülker Stadı’nda misafir etti. Meksika’da düzenlenen 2018 Ampute Futbol Dünya Kupası’nda ikinci olan Ampute Milli Takımı, karşılaşma öncesi kazandıkları kupayla tribünleri selamladı. Sarı-lacivertli taraftarlar da ay yıldızlı futbolculara yoğun sevgi gösterilerinde bulundu ve “Türkiye sizinle gurur duyuyor” tezahüratları yaptı. Ampute Milliler de tribünlerle birlikte tezahürat yaptılar.

#Fenerbahçe
#Anderlech
#UEFA
5 yıl önce