|

Yunus Polisi maaşı ne kadar?

Halkın huzur ve güvenliğinde etkin olarak hizmet eden Yunus Polisleri, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yılla birlikte Emniyet teşkilatı bünyesinde çalışan Yunus Polislerin de zamlı maaşları belli oldu. 2018 yılı Yunus Polisi maaşlarına ilişkin tüm detaylar haberimizde...

Yeni Şafak
16:46 - 16/07/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:03 - 16/07/2018 Pazartesi
Yunus polislerinin maaşı belli oldu.
Yunus polislerinin maaşı belli oldu.

Halkın huzur ve güvenliğinde etkin olarak hizmet eden Yunus Polisleri, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmalarını sürdürüyor. Yeni yılla birlikte Emniyet teşkilatı bünyesinde çalışan Yunus Polislerin de zamlı maaşları belli oldu. 2018 yılı Yunus Polisi maaşlarına ilişkin tüm detaylar haberimizde...

İçişleri Bakanlığı bünyesinde istihdam edilen binlerce yunus polisi asayiş ve güvenlik adına polis teşkilatına bağlı bir şekilde, etkin olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Yunus polisi maaşı ne kadar?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki tüm polisler yaklaşık olarak aynı maaşı almaktadırlar. Fakat yunus polisleri biraz farklı statüde oldukları için aldıkları maaşlarda farklılık göstermektedir.
2018 yılı itibari ile EGM bünyesinde görev yapan yunus polisleri, 4 bin 500 ile 5 bin lira arasında maaş almaktadır.

Belirtilen tutar polisin görev yaptığı bölge, ailevi durumu, çocuğunun olup olmaması, nüfus yoğunluğu vs gibi etkenlere göre değişmektedir.

Zırhlı yunus timleri göreve hazır!

Adana'da özellikle narkotik ve terör suçlarının yoğunlaştığı bölgelerde görev yapacak olan zırhlı yunus timlerinin tanıtımı yapıldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü görevinden Bursa Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Osman Ak, Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki tanıtımda yaptığı konuşmada, projenin Türkiye'de ilk defa Adana'da uygulanmaya başlandığını söyledi.


Proje hakkında bilgi veren Ak, zırhlı yunus timleriyle birlikte bölgelerde tam hakimiyet sağlayacaklarını kaydetti.

"Adana'nın müzahir bölgelerine ilişkin makus talihini kıracağız." diyen Ak, şöyle devam etti:

"Bundan sonra organize suç şebekelerinin alanda belli hakimiyetler sağlamasını bu ekiplerimizle beraber kıracağız. Türk polisinin yeni ve önemli bir faaliyeti. İlk defa Adana'da ve güzel bir şekilde gerçekleşecek. Arkadaşlarımız 3 aydan beri her türlü konuda kapsamlı bir eğitim aldılar. 24 saat alanda hareketli olacaklar. Çok kısa sürede çok güzel sonuçları siz yaşayacaksınız, ben izleyeceğim."

Pakistan'da Türk polisinin eğittiği 'yunus'lar görevde

Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babur Girgin, Lahor kentinde Türk polisleri tarafından eğitilen motosikletli yunus timlerinin 1 aydır görev yaptığını söyledi.

Girgin, Pakistan'ın Türkiye ile benzer sorunları yaşadığını fakat Türkiye'nin bazı sorunlarını aştığını belirtti.


Her iki ülkenin de ortak sorunlarından birinin maalesef terör olduğunu vurgulayan Girgin, "Pakistan, 150 yıl önce bağımsızlık dönemlerinden kalma sistemle güvenlik çalışmalarını yürütmeye çalışıyor. Türkiye bu konuda Pakistan'la kendi tecrübesini paylaşıyor. Eğitimler verip birtakım yapısal reformlara destek oluyor." diye konuştu.

"Türk yunus tim modeli Pakistan'da uygulanıyor"

Lahor kentinde Türk yunus timleri örnek alınarak motosikletli birimler oluşturulduğunu belirten Girgin, şöyle devam etti:

"Bundan 1 ay önce Lahor kentinde yunus motosiklet timleri hizmete sokuldu. Türkiye'deki gibi motosiklet üzerinde ve benzer üniformalarla hizmet veriyorlar. Türk polisinin katkısıyla eğitildiler ve başarılı bir şekilde hizmet veriyorlar. Toplam 700 polis Türk polislerinden eğitim aldı. Gittikleri yerlerde coşkuyla karşılanıyorlar. Bir aylık çalışmanın ardında alınan verim Pakistan bakanlığını harekete geçirdi ve sayının artması konusunda çalışmalar yürütülüyor."

Girgin, aynı birimin diğer şehirlerde de benzerlerinin kurulacağını aktararak, Türk emniyet teşkilatının bu tür çalışmalarını burada devam ettireceğini, böylece iki kardeş ülke arasında bir alanda daha tecrübe ve bilgi paylaşımı gerçekleşmiş olacağını vurguladı.

#Yunus Polisi
#Maaşı
6 yıl önce