|

TÜRSAB arenası

TÜRSAB’ın ertelenen 23. Genel Kurulu büyük çekişmeyle start aldı. 5 adayın yarıştığı Genel Kurulu’da tansiyon zirve yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 00:35 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
Başkan Başaran Ulusoy’un konuşması sırasında büyük tartışmalar yaşandı.
Başkan Başaran Ulusoy’un konuşması sırasında büyük tartışmalar yaşandı.

Divan Başkanı Talha Çamaş, salonda sıcak dakikaların artmasıyla çarpıcı bir açıklama yaparak Genel Kurul’a seslendi. Çamaş, tartışmaların daha ileri gitmesi durumunda salonda bunun için görev almış kişilerin olduğunu söylerek mesaj verdi. Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinlikte veda konuşması yapan Başkan Başaran Ulusoy’un konuşması sırasında büyük tartışmalar yaşandı. Başkan adayı Firuz Bağlıkaya’nın Ulusoy’a karşılık vermesi ile tansiyon bir anda yükseldi. Ulusoy’un Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından seçim için görevlendirdiği Divan Başkan Yardımcısı Bakanlık eski Müsteşarı Nedim Öztürk’e “Sen karışma” diyerek susturmak istemesi salonda uzun süre yuhalanadı.


ULUSOY’UN ZOR ANLARI

Ulusoy, yapılan eleştirilere “İçim dışımdan 4 gömlek büyük” yorumu ile karşılık verdi. Firuz Bağlıkaya’nın eleştirilerine sinirlenen Ulusoy “Çığırtkanlık burada olmaz” diyerek tepki gösterdi. Ulusoy, “2 tur operatörlerine TÜRSAB’ı bırakmayacağız” diyerek adaylara rest çekti. Ulusoy'un”TÜRSAB’a Cemati ve siyaseti sokmadım” sözleri de tansiyonu bir anda yükseltti. Salondan yükselen ‘TÜRSAB’ın paraları Bank Asya’ya yatırıldı” eleştirilerine sinirlenen Ulusoy, kararın yönetim kurulu tarafından verildiğini kaydetti. Salondan gelen “Hasankeyf için ne yaptınız?” sorusunu yanıtlayan Ulusoy, “Dalgıç kıyafetleri giyip alttan seyredeceğiz” diyerek çok tartışılacak bir cevap verdi.


BAĞLIKAYA'DAN SERT ELEŞTİRİ

TÜRSAB başkan adayı Firuz Bağlıkaya ise TÜRSAB’a uzun yıllar hizmet veren Başaran Ulusoy’u uğurladıklarını ifade ederek, “Ben isterdim ki herkese eşit mesafede dursun. Hepimize saygı, sevgi aşılasın” diye konuştu.2 gün sürecek TÜRSAB Olağan Genel Kurulu’nda, başkanlık seçimleri için oylama bugün gerçekleştirilecek. Adaylar arasında yeralan Emin Çakmak da Başaran Ulusoy’dan kendisine oy vermesini istedi. Çakmak “Başaran Bey artık üyemiz oyuna talibim” dedi. Adaylar arasında mevcut yönetimde Genel Sekreter olarak görev yapan Çetin Gürcün de yeralıyor.


  • Tarihin en kötü faaliyet dönemi
  • Genel Kurulda açıklamalarda bulunan TÜRSAB Asya BYK Başkanı Ali Bilir, 22. faaliyet döneminin TÜRSAB’ın 46 yıllık tarihindeki en kara dönem olarak tarihe geçtiğini söyledi. Bilir bu süreci “Darağacına asılı olan acentaların ayağının altındaki idam sehpasına tekmenin atıldığı dönem olmuştur” diye yorumladı.
#TÜRSAB
#Çetin Gürcün
#Firuz Bağlıkaya
6 yıl önce