|

Cumhurbaşkanı kararı ile özel bölge ilan edildi

Türkiye'nin cari açığını 1.5 milyar dolar düşürecek olan "İzmir-Aliağa'daki Star Rafinerisi'nin dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımı ile hizmete açılmasının ardından bugün sürpriz bir karar alındı. Dev yatırımın bulunduğu bölge Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edildi.

Yeni Şafak
09:48 - 20/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 10:17 - 20/10/2018 Cumartesi
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Star Rafinerisi'ni gezdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Star Rafinerisi'ni gezdi.

Tek noktaya yapılan en büyük yatırım olarak ifade edilen 6.5 milyar dolar yatırım maliyetli Star Rafinerisi dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katıldığı törenle hizmete açıldı.

1100 kişiye iş imkanı sağlayarak Türkiye'nin cari açığını azaltması planlanan dev yatırım Türkiye'deki ilk "Stratejik Yatırım Teşvik Belgesi"ni almasının ardından bu sefer de özel bölge ilan edildi.


  • Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Cumhurbaşkanı Kararı ile Star Rafinerisi'nin Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

Bürokratik engellere takılmayacak

Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi ilan edilen Socar Turkey Enerji AŞ'nin 2 milyar doları bulması beklenen yatırımı bürokratik engellere takılmadan gerçekleşebilecek.

Cari açığa 1.5 milyar dolarlık katkı

Star Rafinerisinin üreteceği dizel, jet yakıtı, nafta, LPG ve petro kok ürünleri, dış ticaret açığını yıllık 1,5 milyar dolar azaltacak.




#​Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
#Star Rafinerisi
#Türkiye'nin ilk özel endüstri bölgesi
#İzmir
#Aliağa
5 yıl önce