|

Türk kaynak suları 110 ülkede içiliyor

Türkiye'nin dört bir yanındaki doğal kaynaklardan çıkarıldıktan sonra ambalajlanan sular, 110 ülkeye ihraç ediliyor. Sekördeki ciro ise 5 milyar liraya ulaştı.

Yeni Şafak
11:37 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:52 - 22/01/2018 Pazartesi
AA
Su pazarı her yıl yüzde 3-4 oranında büyüyor.
Su pazarı her yıl yüzde 3-4 oranında büyüyor.

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği (SUDER) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Karamehmetoğlu, bir program kapsamında geldiği Bursa'da, Türkiye'deki yıllık su pazarı hacminin 11 milyar litreyi geçtiğini, sektördeki cironun 5 milyar liraya ulaştığını söyledi.

Pınar Su Genel Müdürü de olan Karamehmetoğlu, ambalajlı su sektöründe mevcut endüstriyel kapasite kullanım oranının yüzde 40 seviyelerinde olduğu belirterek, Türkiye'de ambalajlı su tüketiminin artması durumunda sektörün mevcut kurulu kapasiteyle bu ihtiyacı rahatlıkla karşılayabilecek durumda olduğunu kaydetti.

Karamehmetoğlu, ambalajlı su pazarının her yıl yüzde 3-4 oranında büyüdüğünü anlatarak, şöyle konuştu:

"Çin'e deneme sevkiyatı yapıldı"

Uzak Doğu'ya ihracat potansiyelini artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Karamehmetoğlu, özellikle Çin pazarına girmek istediklerini dile getirdi.

Çin'in nüfus bakımından büyüklüğünün önemli olduğunu ifade eden Karamehmetoğlu, "Şu an Çin ve Hindistan gibi ülkelere girmek için çalışmalarımız devam ediyor. Bu ülkeler nüfus olarak çok büyük. Aynı zamanda temiz ve içilebilir suya ulaşmada sıkıntı çekiyorlar. Çin'e deneme sevkiyatı yaptık ama 'ihracata başladık' diyemeyiz. Bu yılın ilk yarısında sonuç alacağımızı planlıyorum." diye konuştu.

Karamehmetoğlu, Uzak Doğu'ya ihracatın başlaması durumunda su üretim tesislerinin kapasite kullanım oranlarını artıracağını söyledi.

#Bursa
#İhracat
#Kaynak suyu
#Çin
6 yıl önce