|

Türk dünyası iş birliğiyle güçlenecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) tarafından dün düzenlenen ‘Türk Konseyi Diaspora Bakanları ve Kurum Başkanları 3. Toplantısı’na katıldı.

Haber Merkezi
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 01:04 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Türk Konseyi Diaspora Bakanları ve Kurum Başkanları 3. Toplantısı gerçekleştirildi.
Türk Konseyi Diaspora Bakanları ve Kurum Başkanları 3. Toplantısı gerçekleştirildi.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın üyesi olduğu Türk Konseyi’nin 15 milyona yakın diaspora mensubunun bulunduğunu vurgulayan Bakan Ersoy, Özbekistan ile Türkmenistan’ın da bu oluşumun parçası olması halinde, dünya çapında bir diaspora gücüne sahip olunacağına dikkati çekti. Günümüz uluslararası ilişkilerinde diaspora alanında ortak çalışmalar yapmanın ve bu sahada faaliyet gösteren kurumlar arasındaki işbirliğini tesis etmenin önemini hatırlatan Bakan Ersoy, bu süreçte yürüttükleri çalışmalarda önemli bir noktaya ulaştıklarını kaydetti.

İLERİ DOĞRU ADIM ATILDI

Türk Konseyi ülkelerinin arasındaki ortak köken ve değerlere dikkati çeken Bakan Ersoy, “Bu değerler aramızdaki dayanışmaya büyük bir potansiyel sağlıyorsa, diasporalarımız da bu dayanışmanın önemli bir unsurunu oluşturacaktır” dedi. Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Türk Konseyi çatısı altında yürütülen çalışmalar kapsamında dün imzalanan “Türk Dildeş Diaspora Ortak Faaliyet Stratejisi ve Ortak Eylem Planı” ile diasporalardan görülecek faydaların artacağını ve anayurtlarından uzakta yaşayan vatandaşların saygınlık ve çıkarlarının korunması açısından ileri bir adım atılmış olacağını belirtti. Türkiye’nin dünyanın 155 ülkesinde yaşayan 6 milyon 500 bine yakın vatandaşı ile büyük bir potansiyel barındırdığını işaret eden Bakan Ersoy, Türkiye’nin 3,5 milyon Suriyeliden edindiği tecrübesini Türk Konseyi ile paylaşmayı istediklerini belirtti.

#​​Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy
#Türk Dünyası
#Ekonomi
5 yıl önce