|

Turizmden tarihi rekor

Turizm İstişare Kurul toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “İlk beş ay içerisinde yani Ocak-Mayıs sonu itibariyle olan rakam 11,8 milyon turisti Türkiye’de ağırlamışız, bütün zamanların rekorunu kırmışız. Bir önceki yıla göre de yüzde 30.8 artmıştır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2018 samedi
Güncelleme: 01:18 - 23/06/2018 samedi
Yeni Şafak
İlk 5 ayda 11,8 milyon turist
İlk 5 ayda 11,8 milyon turist

Turizmde güç birliği ve sinerji oluşturmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde kurulan Turizm İstişare Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Kurtulmuş burada, “Şimdi görüyoruz ki inşallah 2018 yılında 40 milyon turisti aşacağız daha ileri gideceğiz. Bu sizlerin turizmcilerin gerçekten samimi, gayretin sonucudur. Ortaya çıkan bir takım oyunun sonucudur. 2023 hedeflerine de önümüzdeki dönemden sonra hemen revize etme imkanımız olacak. 3’üncü Turizm şura toplantısı veriler ışığında 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefini revize edeceğiz” şeklinde konuştu.

  • Mega projeler sektöre yaradı
  • Turizm sektöründe güzel bir yıl geçtiğini anlatan Kurtulmuş, ”Türkiye ekonomisi olarak da altın gibi bir yılı geride bırakmış olduk. Ayrıca turizmde İstanbul boğazındaki üç katlı tüp geçiş projesi, Türkiye ekonomisi için çok önemli. Bu ve benzeri projeler önümüzdeki dönemde Türkiye ve İstanbul'un turizm sektörü için önemli olacak” dedi.
#Türkiye
#Turizm
#Numan Kurtulmu
il y a 6 ans