|

Turistler provokasyona gelmedi!

Almanya, önümüzdeki ay gerçekleşecek genel seçimlere Türkiye karşıtlığı üzerinden hazırlanıyor. Bu kapsamda Alman Dışişleri Bakanı Gabriel'in Türk turizmini hedef alma çabaları ise sonuçsuz kaldı. Avrupa'lı seyahat şirketleri, Türkiye'nin en popüler son dakika yerlerinden biri olduğunu açıkladı.

Yeni Şafak
17:00 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 17:06 - 20/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv: Yaz aylarında son haftalara girilirken Türkiye'de sahiller yerli ve yabancı turistlerce dolup taşıyor.
Arşiv: Yaz aylarında son haftalara girilirken Türkiye'de sahiller yerli ve yabancı turistlerce dolup taşıyor.

Berlin ve Ankara arasındaki gerginlik artarken turizm sezonunda Alman turistlerin Türkiye'ye olan ilgisinde de azalma olmadı.

Berlin yönetiminin terör örgütlerini destekleyici tavrına karşı Türkiye'nin notası sonrası gerginlik artarak devam ediyor.

Alman Bakan uyarmıştı

Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel dört hafta önce, Türkiye'ye tatile çıkanların çok dikkatli olması konusunda uyarılarda bulunmuş, ancak organizatörler tatilcilerin Türkiye ilgisinde azalma olmadığını açıkladı.



"En popüler tatil bölgesi"

Organizatörler Türkiye'nin şu anda en popüler tatil bölgelerinden biri olduğunu belirtiyor. Avrupa'nın en büyük seyahat şirketi Tui'nin sözcüsü, "Haziran ayından beri kısa vadeli rezervasyon taleplerinde canlanma gördük. Bu son birkaç haftadır değişmedi. Türkiye şu anda en popüler son dakika yerlerinden biri" açıklamalarında bulundu.

Thomas Cook şirketi de aynı ivmeyi belirterek, Türkiye'nin şu anda kısa vadeli karar alma süreçlerinde en popüler turistik yer olduğunu bildirdi.

İlgi Türkiye'de

Turizmde Türkiye'ye alternatif olarak gösterilen İspanya ve Yunanistan'da ise kapasite ve ekonomik sorunlar turizm faaliyetlerini etkiliyor. Barselona'daki terör saldırısı ile İspanya'daki turizm etkilenirken Yunanistan'da yüksek fiyatlar turistlerin ilgisini Türkiye'ye çekiyor.

#Türkiye
#Almanya
#Turizm
7 yıl önce