|

Toyata Türkiye 3 alanda rekor kırıyor

Toyota Sakarya'daki fabrikasında Türkiye'nin ilk hibrit ve SUV modeli Toyota C-HR ile üretim, ihracat ve istihdamda rekorlara imza atıyor.

Yeni Şafak
11:58 - 9/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:05 - 9/12/2017 Cumartesi
AA
Toyota Türkiye Sakarya fabrikası
Toyota Türkiye Sakarya fabrikası

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato, yakaladıkları başarıyı ve hedeflerini AA muhabirine anlattı.

REKORLARA İMZA ATIYORUZ

Kato, geçen yılın kasım ayında 400 milyon avroluk yatırımla Türkiye'nin ilk hibrit ve SUV modeli Toyota C-HR'ı üretim bantlarından indirmelerinin ardından üretim, ihracat ve istihdamda rekorlara imza attıklarını belirtti.


5 BİN ÇALIŞANA ULAŞILDI

Toyota C-HR ile 3 vardiya üretim sistemine geçilmesiyle fabrika kapasitesini iki katına çıkararak 280 bine yükselttiklerini ifade eden Kato, "İstihdam ettiğimiz çalışan sayımız da kapasitemizle paralel olarak artış göstererek 5 binden fazla kişiye ulaştı. Üçüncü modelimizle Japonya dışında ilk Toyota Yeni Global Platformu (TNGA) modeli üreten fabrika olma özelliğine sahip olduk." dedi.

AVRUPA'NIN EN YÜKSEK ÜRETİMİ YAPILIYOR

Kato, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'nin şu anda Avrupa'daki Toyota üretim tesisleri arasında en yüksek üretim kapasitesine sahip fabrika olduğunu vurguladı.


100 ÜLKEYE İHRACAT

Fabrikada yıl sonuna kadar 280 bin araç üretip 248 bin araç ihracatı yapmayı hedeflediklerini aktaran Kato, şöyle devam etti:

"Yılın 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102 artışla 254 bin 928 araç üretirken, ihracatımız ise yüzde 159 yükselerek 224 bin 906 adede ulaştı. 2018 yılında da ana odağımız tam kapasiteyle üretim faaliyetlerimizi sürdürmek olacak. Kuruluşumuzdan bu yana 2,3 milyar dolar yatırım yaparak 25 milyar dolarlık ihracata imza attık. Sakarya'nın, Türkiye'nin en çok ihracat yapan illeri arasında 7'nci sıraya yükselmesine yaptığımız katkıdan dolayı gurur duyuyoruz. Sakarya'da yüksek kalite standartlarında ürettiğimiz modelleri yaklaşık 100 ülkeye ihraç ediyoruz. İhracatımızın yüzde 74'ünü Avrupa, yüzde 20'sini Kuzey Amerika, yüzde 6'sını ise Ortadoğu, Kuzey Afrika ve diğer ülkelere gerçekleştiriyoruz."

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye olarak 2016 yılında gerçekleştirdikleri 155 bin adet üretim ve 116 bin adet ihracatla İSO 500'de 6'ncı, TİM 500'de ise 7'nci sırada yer aldıklarını anımsatan Kato, kapasite artışıyla bu yılın sonunda planladıkları 280 bin adet üretim ve 248 bin ihracat hacmiyle ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam edeceklerini kaydetti.

#İhracat
#toyota
#Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye Genel Müdürü ve Üst Yöneticisi (CEO) Hiroshi Kato
6 yıl önce