|

Skoda’da hedef 35 bin satış

Skoda Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Alain Favey’in Türkiye ziyareti sırasında bir araya gelen Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce ve Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar otomotiv sektöründeki son gelişmeleri ve pazarını değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:07 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Skoda, 2018 yılına rekorlarla başladı. İlk 2 ayda en çok tercih edilen ilk 5 marka arasında yer alan Skoda, yükselen satış grafiğini tüm yıla yaymak istiyor
Skoda, 2018 yılına rekorlarla başladı. İlk 2 ayda en çok tercih edilen ilk 5 marka arasında yer alan Skoda, yükselen satış grafiğini tüm yıla yaymak istiyor

Yüce Auto Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yüce, 29 senedir Skoda’nın temsilciliğini gerçekleştirdiklerini belirterek “8 yıl önce göreve başladığımda, 6 binler civarında satışlar elde ediyorduk ve bazı değişikliklere ihtiyacımız vardı. Bugün ise satış ve hizmet kalitesi anlamında markayı hak ettiği yere taşımaya devam ediyoruz. Fabrika, yetkili satıcı, ortağımız ve çalışanlarımız olarak çok iyi ilişkilerimiz var ve başarının anahtarının bu yakın ilişki olduğunu düşünüyorum. Zafer Başar’ın yükselişte olan Skoda markasının bayrağını uzun yıllara dayanan tecrübesi ile daha da ileriye taşıyacağına inancım tam“ diye konuştu.

TÜRKİYE'DEN REKOR BEKLENTİ

Skoda Satış ve Pazarlamadan Sorulu Yönetim Kurulu Üyesi Alain Favey Türkiye’nin kapasitesinin farkında olduklarını belirterek “Bu yıl Türkiye pazarındaki satış hedefimiz 30 bin. Ancak 35 bine ulaşabilecek potansiyel olduğunun da farkındayız. Toplam pazarın ne kadar olacağını henüz tam olarak tahmin edemiyoruz. Ancak 30 bin adet ile Skoda, Türkiye’de yüzde 4 civarında pazar payına sahip olacaktır. Bu da Türkiye’de Skoda için bir rekor demektir“ dedi.

YENİ MODELLER PAYI ARTTIRACAK

Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Zafer Başar ise, “ 2018 yılı, ilk 2 ayda gösterdiği ilerleme ve ekonomik göstergeler doğrultusunda yıl geneline yayılabilir. Türkiye pazarının bu tempoda gideceğini düşünüyorum. Yaşanan dalgalanmalar, dalgalı kura ve onun etkilerine rağmen tekrar belli bir seviyeye oturacağına inanıyoruz. Skoda’nın genç ürün gamı satışlarımıza olumlu katkı sağlıyor. Bu yılı 35 bin seviyesinde bir satışla kapatmayı öngörüyoruz“ şeklinde konuştu.

#Zafer Başar
#Skoda
#Türkiye
6 yıl önce