|

Silivri konutlarına başvuru başladı

TOKİ, Silivri konutları için başvuruları almaya başladı. En düşük konut fiyatı 198 bin lira, en düşük taksit ise 700 lira. Vatandaşlara satılacak konutların 934’ü alt gelir, 422’si orta gelir grubunda bulunuyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan, dar ve orta gelirli için proje yaptıklarını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 01:17 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Başvurular 29 Haziran'a kadar devam edecek
Başvurular 29 Haziran'a kadar devam edecek

Vatandaşı uygun fiyat ve düşük taksitlerle ev sahibi yapmayı amaçlayan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul Silivri'de projelendirdiği bin 356 konut için dün itibariyle başvuruları almaya başladı. TOKİ Başkanı Ergün Turan, İstanbul Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için proje yaptıklarını söyledi. Satışa sunulan konutların fiyatının 198 bin TL ve en düşük taksit tutarının 700 TL olduğunu belirten Turan, konut sahibi olmak isteyen vatandaşların en geç 29 Haziran 2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları gerektiğini belirtti.

Başvuru bedeli alt gelirde bin lira

934 konutun alt gelir grubu, 422 konutun ise orta gelir grubunda bulunan vatandaşlara satılacağını vurgulayan Turan, “Amacımız hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın kira öder gibi ev sahibi olabilmelerini istiyoruz. Alt gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlarımız bin TL, orta gelir grubunda başvuru yapacak vatandaşlarımız ise 2 bin TL başvuru bedeliyle müracaatlarını gerçekleştirebilir” dedi.

Kuralar 11-12 Temmuz'da

29 Haziran 2018 tarihine kadar başvurular Türkiye Halk Bankası’nın İstanbul'daki bütün şubelerine yapılabilecek. Kuralar 11-12 Temmuz 2018 tarihlerinde Noter huzurunda çekilecek. Emeklilere özel 240 ay vadede taksitler 700 liradan başlayacak. Dar gelirlinin ödeyeceği taksit tutarı 2+1 tipi evler için 961 TL, orta gelir grubunun ödeyeceği taksit tutarı ise 3+1 tipi evler için bin 958 TL olacak.


İSTANBUL’DA İKAMET ŞART

Konutlara başvurmak için T.C vatandaşı olmak gerekiyor. İstanbul il sınırları içerisinde en geç 30 Haziran 2016 tarihinden itibaren kesintisiz ikamet etmek de kriterler arasında yer alıyor. Bir diğer önemli şart, başvuru sahibinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukların üzerinde tapuda kayıtlı konutunun bulunmaması ve TOKİ’den daha önce konut almamış olması. Yine başvuru yapacakların 25 yaş ve üzerinde olması gerekiyor. Ancak eşi vefat etmiş çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmıyor.

  • 4 KATEGORİ VAR
  • 1. Kategori: Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimleri (Emekli Sandığı’ndan hak sahibi belgesi olan ve daha önce şehit ailelerine, maluller ile dul ve yetimlerine açılan faizsiz konut kredisinden yararlanmamış olanlar), 2. Kategori: En az yüzde 40 engelli vatandaşlar, 3. kategori: Emekli vatandaşlar, 4. kategori: Diğer alıcı adayları.
#Silivri
#Konut
6 yıl önce