|

Başbakan Yıldırım: 1 yılda 1.5 milyon istihdam sağladık

Başbakan Binali Yıldırım Beştepe'de düzenlenen İstihdam Şurası'nda yaptığı konuşmasında son 1 yılda 1.5 milyon kişiye istihdam sağladıklarını açıklarken, 3. çeyrek büyüme rakamlarının ise bir dünya rekoru olduğunu niteledi.

Yeni Şafak
14:45 - 14/12/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:13 - 14/12/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Başbakan Binali Yıldırım
​Başbakan Binali Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım Beştepe'de düzenlenen İstihdam Şurası'nda konuştu. Başlattıkları istihdam seferberliği ile son 1 yılda 1.5 milyon kişiyi iş imkanı sağladıklarına vurgu yapan Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde açıklanan 3. çeyrek büyüme rakamları ile ilgili ise bunun bir dünya rekoru olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın
yaptığı konuşmadan satır başları şöyle;

YENİ İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ BAŞLATILACAK



Ekonomi Şurası'nda bir istihdam seferberliği başlatmıştık. Bu çerçevede Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak siz de üyelerinizi en az bir ilave istihdam sağlamaya davet ettiniz. Bugün de buna benzer bir şey bu toplantıda az sonra Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile gerçekleşecek. Bu sefer artık bir olmaz, daha fazla olacak.

1.5 MİLYON KİŞİYE İŞ BULDUK

Son bir yıl içerisinde bu istihdam seferberliği başlatıldığı andan itibaren 1.5 milyon vatandaşımıza yeni iş bulduk, aş bulduk, imkan sağladık. Bu seferberlikte sizin yükünüzü de hafifletmek için önemli teşvik kararları aldık. Sonuçta muhteşem bir toplumsal dayanışma ortaya çıktı.

  • Asgari ücret desteğinden vergi istisnasına, ilave istihdam desteklerine kadar birçok kararı hemen o toplantı sonrası hayata geçirdik.

İHRACAT 155 MİLYAR DOLARA ÇIKTI

2017 kazanımlarda dolu bir yıl oldu, karamsar senaryoların hepsi yazanların elinde kaldı. Umut kazandı, gelecek kazandı Türkiye kazandı. İhracatımız 36 milyar dolardan 155 milyar dolara çıktı. Bu yıl ihracatta bütün dönemlerin üstüne çıkarsa şaşırmayın.

BÜYÜME RAKAMI BİR DÜNYA REKORU

Ülkeler iflas bayrağını çekerken Türkiye büyümeye ilerlemeye parlayan bir yıldız olmaya devam etti. Büyüme rakamları açıklandı. Dünyada bir rekor. Türkiye'ye yakışan budur. Türkiye listelerin başına yerleşti.

TEŞEKKÜR EDİYORUM

Bize üretimin yatırımın önünü açmak için sizlerde çaba gösteriyorsunuz. Bütün mesele ülkeye geleceğe sahip çıkmak. Özellikle genç, kadın engelli istihdamına duyarlılık gösteren firmalara yürekten teşekkür ediyorum.

KÜÇÜK HESAPLAR YAPMADIK

16 Nisan halk oylaması ile Türkiye yeni bir yönetim sistemine geçiş yaptı. Dünyada kavurucu bir kriz var.İçeride terörle, darbelerle uğraşırken bu başarıları elde ettik. 15 yıldır hiçbir zaman küçük hesaplar yapmadık kısa vadeli planlar oluşturmadık. Emek üreten değer üreten herkes başımızın tacıdır.

#​Başbakan Binali Yıldırım
#İstihdam şurası
#Büyüme
#Reform
6 yıl önce