|

Robot taksi yola çıkıyor

Mobilitenin geleceğini şekillendiren Nissan, sürücüsüz taksi çözümü Easy Ride’ı tanıttı. Yapay zekâ, internet, otonom sürüş özellikleri olan Easy Ride 2020’de yollarda olacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/12/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:08 - 10/12/2017 Pazar
Yeni Şafak
Testler 5 Mart 2018 ile 18 Mart 2018 tarihleri arasında Japonya’nın Yokohama kentinin Minatomirai bölgesinde gerçekleşecek.
Testler 5 Mart 2018 ile 18 Mart 2018 tarihleri arasında Japonya’nın Yokohama kentinin Minatomirai bölgesinde gerçekleşecek.

Nissan Motor ve DeNA birlikte geliştirdikleri yeni robot taksi mobilite çözümüne yönelik Easy Ride markasını tanıttı. Otonom sürüş teknolojisinden faydalanan yeni bir mobilite hizmeti geliştirmek için iş birliği yapan şirketler, DeNa’nın internet ve yapay zekâ alanındaki deneyimlerini ve Nissan’ın Inteligent Mobility vizyonu kapsamında yer alan otonom sürüş, elektrikli araç ve bağlanabilirlik gibi kavramlarını birleştirecek.

GEZİ ROTASI ÖNERECEK

Easy Ride, robot taksi ile istediği yere dilediği zaman özgürce seyahat etmek isteyen herkese hitap ediyor. Sistem, kullanıcılara hedef belirlemekten, araç teminine ve ödemeye kadar tüm süreçleri tek bir noktada toplayan bir mobil uygulama da sunuyor. Sistem ayrıca kullanıcılara ilgi alanlarına uygun yerel hedefler veya gezi rotaları önerebiliyor. Easy Ride'da birden fazla dil seçeneği de sunulacak.

ULAŞIMA ÇÖZÜM OLACAK

Easy Ride, mevcut ulaşım çözümlerini destekleyen yeni bir altyapı seçeneği olarak hizmete sunulacak. Teknik saha testi başlatan Nissan ve DeNA, 15 Ocak’a kadar işçi alacak.

#Nissan
#Easy Ride
6 yıl önce