|

Ripple'da yükseliş trendi sürüyor

Kripto para birimi Bitcoin'den sonra sanal para piyasasında oldukça popüler olan Ripple'ın, son bir aydaki artışı pek çok kişinin ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki Ripple fiyatları ne kadar? Ripple nasıl alınır? İşte Ripple hakkındaki son detaylar...

Yeni Şafak
11:50 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 12:16 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Mikro kripto para Ripple.
Mikro kripto para Ripple.

Kripto para piyasası Bitcoin ile popülerliğini korusa da yatırımcıların mikro paralara olan yönelişi de devam ediyor. Ripple, 2017 yılı içinde değerini yüzde 36 bin 18 artırarak geride bıraktığımız yılda en çok artan kripto para oldu.

Tüm zamanların Ripple grafiği:



  • 19 Şubat 2018 Pazartesi günü bir Ripple, 4,29 TL seviyesinde işlem görüyor. (10:40)

Ripple nedir?

Ripple, 2012 yılında piyasaya sürüldü. Ripple Transaction Protocol adı altında piyasaya sürülen Ripple'ın fiyatı günümümzde 9 milyar doların üzerinde. Dünya genelinde kullanılan ödeme sistemlerine alternatif olarak piyasaya sürülen Ripple, bu konuda pek başarılı olamadı.

Ripple, internet aracılığıyla para göndermek için kullanılan bir iletişim protokolü. Ripple Labs tarafından geliştirilmiş sistemde dolar ve yen gibi gerçek para birimlerinin yanı sıra, bitcoin ve litecoin türünden ödemeler de gerçekleştirilebiliyor.

Kripto parada bir ilk: Suudi Arabistan Merkez Bankası Ripple ile anlaşma imzaladı

Suudi Arabistan Merkez Bankası blok zinciri teknolojisiyle yurt içi ve yurt dışı ödeme işlemlerinin gerçekleşebilmesi için ABD merkezli Ripple ile sözleşme imzaladı.

Körfez yetkilileri fintek kullanımında yeni yöntemlerin keşfedilmesi için ilk pilot programını böylece başlatmış oldu.

#Kripto para
#Ripple
6 yıl önce