|

Rambo'yu arabayla takas edecek

Kayseri'de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurban pazarlarında hareketlilik başladı. Geçen seneye göre kurbanlık fiyatlarının arttığı gözlenen pazarlarda, vatandaşlar kendilerine uygun kurbanlığı bulmaya çalışıyor.

Yeni Şafak
15:40 - 20/08/2017 Pazar
Güncelleme: 15:43 - 20/08/2017 Pazar
Rambo, 100 kilo ağırlığında.
Rambo, 100 kilo ağırlığında.
Besici Osman Göker
yem fiyatlarına gelen zamların ardından kurbanlıkların fiyatlarının da arttığını söyleyerek,
"Kurban fiyatları bu sene pahalı. Biz hayvanları pahalıya alıyoruz. Biz ahıra 6-7 bin TL arasında mal bağladık. Ahıra 10 bin TL kira veriyoruz. Yemi geçen sene 47 TL'ye alıyorduk, bu sene 60 TL'ye alıyoruz. Mazota da zam geldi. Bunlardan dolayı da kurbanlık hayvanların fiyatları pahalandı. Geçen sene en ucuz 7 bin 500 TL'ye dana verdik, o dananın benzerini bu sene 10 bin TL'ye satıyoruz"
diye konuştu.
"Rambo"sunu araba karşılığı satacak
Çankırı'da kurban pazarında satışa çıkarılan
"Rambo"
isimli bin
100 kiloluk kurbanlık dana, 20 bin liradan alıcısını
bekliyor.

Besici Mustafa Doğan, yaklaşık 20 yıldır hayvancılıkla uğraştığını, hayvanlarını köyünün otlaklarında yetiştirdiğini söyledi.

  • Bu yıl 60 hayvanını pazara getirdiğini belirten Doğan, "Bugüne kadar 45 tane hayvanımı sattım. Çok şükür satışlarımız iyi gidiyor. Pazarın en büyük danaları bende. 'Rambo' ismini verdiğim simental cinsi dana bin 100 kilo ağırlığında. Bunu 20 bin liraya satıyorum. İsteyen olursa arabayla da takas yapabilirim." diye konuştu.

Pazara gelenlerin "Rambo"ya yoğun ilgi gösterdiğini aktaran Doğan, şu ana kadar istediği parayı veren çıkmadığını ifade etti.

#Kurbanlık
#Çankırı
#Rambo
7 yıl önce