|

'Polonya ile yatırımlarımızı artırmalıyız'

Türkiye-Polonya İş Forumu'nda iş adamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Şu an itibarıyla 6 milyar dolara ulaştığımız ticaret hacmini 10 milyara çıkarma hedefini hep birlikte teminat altına almalıyız. İş adamlarımızı Polonya'da daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum" dedi.

Yeni Şafak
15:41 - 17/10/2017 Salı
Güncelleme: 16:03 - 17/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Polonya'da iş adamlarına hitap etti.
Cumhurbaşkanı Polonya'da iş adamlarına hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye-Polonya İş Forumu'nda konuştu.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Dünyanın 17.ci Avrupa'nın ise 6.cı en büyük ekonomisi olduk. Kişibaşına milli gelirimizi 3 bin 500 dolardan 11 bin dolara çıkardık hedefimiz 25 bin dolardır. İharacat hedefimiz 500 milyar doları bulmaktır.

Marmaray ve Avrasya Tüneli'ni hizmete açtık. İzmit üzerindeki Osmangazi Köprüsü ile mesafeyi kısaltmayı amaçlıyoruz. İstanbul'daki yeni havalimanının çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl birinci etabını bitireceğiz. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de temelini attık. Kanal İstanbul'un çalışmaları da sürüyor.

Gelişme ve büyüme yolunda ilerlerken önümüze pek çok engel çıkıyor. 15 Temmuz darbe gecesi de bunlardan biridir. Darbe girişimini millet olarak bastırmayı başardık. Hain saldırıdan demokrasimiz ve ekonomimiz güçlenerek çıkmıştır.

  • Darbe sonrası ilk iş günü ekonomimizde reel bir zedelenme yaşamamıştır. Tüm olumsuzluklara rağmen 2017'nin ilk yarısında ekonomimiz yüzde 5'in üzerinde büyüdü. Bu yılı yüzde 5'in çok üzerinde bir büyüme oranıyla kapatacağız.

Bölgemizdeki krizlere aktif şekilde müdahale ediyor, insani dramların önüne geçmek için müdahale ediyoruz.

  • Gün ikili ekonomik ilişkilerimizde daha yüksek hedeflere ulaşma günüdür. Şu an itibarıyla 6 milyar dolara ulaştığımız ticaret hacmini 10 milyara çıkarma hedefini hep birlikte teminat altına almalıyız. Bankacılık, enerji, otomotiv, tekstil, sağlık turizmi, çevre ve atık yönetimine öncelik vermeliyiz. Özel sektör kuruluşları arasında ortak iletişim ağı kurulması gerektiğini düşünüyorum.

Doğu Batı ve Kuzey Güney ticaret kollarının kesiştiği, nitelikli işgüvü olan Polonya iş adamlarımıza eşsiz fırsatlar sunuyor. Polonya cazibesi artan bir ülkedir. İş adamlarımızı Polonya'da daha fazla yatırım yapmaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanlığı ve hükümet olarak Polonya'daki iş adamlarımıza desteğimiz olduğunu belirtmek isterim. THY ve Lot'un karşılıklı seferlerini ve destinasyonlarını artırmaları gerekecektir. Turizm... Bu yıl Türkiye'yi ziyaret eden Polonyalı turist sayısı ciddi şekilde artmıştır. Kültür ve sanat faaliyetleri de büyük öneme sahiptir. Halklarımız arasındaki dostluk bağını canlı tutmalıyız.


#Recep Tayyip Erdoğan
#Polonya
#İş dünyası
7 yıl önce