|

OSB’lerin alt yapısı tamam

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 100 günlük icraat programında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın halkı yakından ilgilendiren en önemli hedeflerinin başında Türkiye’deki bütün illerin doğal gaza kavuşması geliyor.

Cahit Saraçoğlu
04:00 - 22/08/2018 Wednesday
Güncelleme: 01:46 - 22/08/2018 Wednesday
Yeni Şafak
Türkiye’deki bütün iller doğal gaza kavuşacak
Türkiye’deki bütün iller doğal gaza kavuşacak

Bu hedefler kapsamında Şırnak ve Artvin önümüzdeki iki ay içerisinde doğal gaza kavuşacak. 100 günlük icraat programı kapsamında yapım çalışmaları sürdürülen Şabanözü, Boyabat, Iğdır, Viranşehir, Zile, Niksar, Bulancak, Emirdağ ve Arsin Organize Sanayi Bölgeleri de doğal gaza kavuşacak. Böylece yerli sanayicinin doğal gaz kullanımı ile maliyetleri düşen üretiminin daha da artması hedefleniyor.

HAKKARİ YIL SONU KAVUŞACAK

Sözleşmesi bu yıl mart ayında imzalanarak yapım çalışmaları başlatılan Hakkari Doğal Gaz Boru Hattı Projesi inşaatının yarısı tamamlandı. Geri kalan kısmının yıl sonu tamamlanması öngörülüyor. Böylece Hakkari doğal gazın yıl sonu verilmeye başlanması bekleniyor. Hakkari’nin doğal gaza kavuşmasıyla birlikte Türkiye’de doğal gaz almayan il kalmayacak.

  • 38 ilçe ve beldeye
    gaz müjdesi
  • 2017 yılı ile 2019 arasında 222 ilçe/belde gibi yerleşim yerlerinin doğal gaza kavuşturulması planlanmıştı. Bu çerçevede geçen yıl 101 yerleşim yeri gaza kavuşurken, 2 milyondan fazla vatandaşın gaza erişimi sağlandı. Yıl sonuna kadar 82 ilçeye daha doğal gaz verilmesi planlanıyor. Söz konusu ilçelerden 38’i 100 günlük icraat programı döneminde doğal gaza erişmiş olacak.
#Şabanözü
#Boyabat
#Iğdır
#Viranşehir
#Zile
#Niksar
#Bulancak
#Emirdağ
6 years ago