|

MÜSİAD’tan Çin hamlesi

MÜSİAD Çin ile ticari ve yatırım ilişkilerini geliştirmek amacıyla, Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar öncülüğünde Pekin’de bir dizi ticari ve yatırım amaçlı temasta bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 21/10/2018 Pazar
Güncelleme: 01:24 - 21/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Türkiye'nin Çin ile gelecek hedeflerinin aynı olduğunu belirtti.
MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Türkiye'nin Çin ile gelecek hedeflerinin aynı olduğunu belirtti.

MÜSİAD, Asya devi Çin ile ilişkileri geliştirmek adına bölgeye olan açılımlarına devam ediyor. Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı İbrahim Uyar, Türkiye'nin Çin ile gelecek hedeflerinin aynı olduğunu belirterek, "MÜSİAD olarak iki ülkenin daha çok yakınlaşması ve birlikte büyük projelere imza atmasına ticari katkı sağlamak amacıyla bütün gücümüzle çalışacağız" dedi. MÜSİAD Çin heyeti, MÜSİAD Yurt Dışı Teşkilatlanma Başkanı Uyar başkanlığında, başkent Pekin'de bulunan ve Çin’in iki büyük ticaret birliğinden biri olan Çin Makine ve Elektronik Ürünleri İthalat ve İhracatı Ticaret Odası’nı (CCCME) ziyaret etti.

'KUŞAK VE YOL PROJESİ'NİN ORTAĞIYIZ

Ziyaret çerçevesinde yapılan toplantıda, Türkiye’nin, Çin’in tarihi İpek Yolu’nun yeniden canlandırılması hedefiyle 5 yıl önce başlattığı Kuşak ve Yol projesinin doğal ortağı olduğu kaydedilerek, iki ülke arasında ortak yatırım ve iş birliği projeleri ele alındı. “Çinli firmaların ülkemize daha çok yatırım yapmaları için öncülük etmek için projeler üretiyoruz" diyen Uyar, Türk firmalarının Çin'e daha çok ihracat yapabilmesi konusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük önem verdiğini vurguladı.

FİNANSMAN ÖNCELİK

MÜSİAD’ın kurma aşamasında olduğu Yatırım ve İhracat Platformu'nun, Türkiye’deki tüm yatırım projeleri için Çin’den yatırımcı ve finansman bulunmasını, yatırım gerçekleşene kadar proje yönetimi yaparak işin sonuçlanması sağlaması hedefleniyor.

#MÜSİAD
#Çin
5 yıl önce