|

Milli Görüşçü ilkesizliğe oy vermez

24 Haziran seçimlerine CHP ile ittifak yaparak giren Saadet Partisi’ne Milli Görüş’ten sert tepki var. Seçim tarihi yaklaştıkça tabanda artan tepkiyi değerlendiren Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, “Birkaç milletvekili için yapılan bu ilkesizliğe Milli Görüşçüler oy vermez. Çünkü CHP’nin milli ve manevi değerlerle savaşını kimse unutmadı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/06/2018 Cuma
Güncelleme: 09:07 - 22/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın
Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın

Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine günler kala Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ittifak yaparak seçimlere giren Saadet Partisi'ne (SP) tabanda tepkiler artıyor. Saadet Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı Necmettin Aydın, mevcut saadet yönetiminin CHP gibi mili ve manevi değerleri hiçe sayan bir partiyle seçime girmesinin tabanda büyük sıkıntı yarattığını söyledi.

3-5 VEKİLLİK İÇİN İLKELERİ UNUTTU

SP’nin mevcut yönetiminin bu birliktelikle tek gayesinin 3-5 milletvekili çıkarmak ve TBMM'ye girmek olduğunu aktaran Aydın, sözlerine şöyle devam etti: “Önce AK Parti ile görüşüldü yeterli milletvekili sayısı alınamayınca CHP'ye yöneldi Saadet Partisi. Eğer AK Parti'den istediği şeyleri alabilseydi bugün Saadet Partisi'ni onların yanında görecektik. Bunun adı ilkesizliktir. Siz TBMM'ye 3 milletvekili fazla sokacaksınız diye görüşünüze bu kadar aykırı partilerle bir arada olmanız doğru değil. Sadece çıkarları uğruna görüşlerine aykırı hareket ettilerse yazıklar olsun diyorum. Bu işte Saadet Partisi söylediğim şeyler uğruna birlikteliğe gitmişse ne dünyevi ne de uhrevi olarak bu işin altından kalkamaz.”

MİLLİ GÖRÜŞ BUNLARA OY VERMEZ

CHP ve SP birlikteliğinin samimi Milli Görüşçü’leri ve partili tabanı kesinlikle rahatsız ettiğini ifade eden Necmettin Aydın, “Kesinlikle bu seçimlerde Saadet Partisi’ne oy vermeyecekler. Saadet Partisi bugüne kadar aldığı en düşük oyu alacaktır seçimlerde. Bu birlikteliğin sonucu olarak ben Saadet Partisi’nin 1 Kasım 2015 seçimlerinden daha az oy alacağını düşünüyorum. SP yalnızca sandıkta seçim kaybetmiş olmayacaktır. İşte tüm bunlarla onursuzca kaybetmiş olacaktır. Tüm sorumluluk yönetimindir. Ama en büyük zararı davamız görecektir. En büyük acıyı da samimi Milli Görüşcüler yaşayacaktır” açıklamasında bulundu.

  • CHP başörtüsüne hep karşı çıktı
  • CHP’nin manevi değerlerle sorunlu bir parti olduğunu ifade eden Aydın, “En son başörtüsü konusunda Anayasa Mahkemesi’ne başvuruları da dahil olmak üzere ibadet özgürlüğüne karşı en sert muhalefeti yapmış partidir. Saadet Partisi, savunduğu değerlerle bugüne kadar amansızca savaşan CHP ile ittifak yaparak büyük bir ilkesizliğine imza attı” şeklinde konuştu.

#Necmettin Aydın
#Saadet Partisi
6 yıl önce