|

Rize şehir merkezi taşınıyor

Rize şehir merkezi ile ilgili hazırlanan raporda deniz suyu seviyesinin altında kalan bina temellerinin oluşan korozyon nedeniyle zarar gördüğünün belirtilerek birkaç bina dışındaki tüm binaların yıkılması gerektiğine dikkat çekildi. Korkutan rapor üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eylem planı hazırladı. Plana göre 2 bin 700 konut yıkılacak ve yeni yaşam merkezine taşınacak.

Yeni Şafak
13:07 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 13:27 - 20/02/2018 Salı
Diğer
Hazırlanan raporda binaların riskli bulunmasından ötürü Rize şehir merkezinde yer alan 2 bin 700 bina yıkılarak yeni yaşam alanına taşınacak.
Hazırlanan raporda binaların riskli bulunmasından ötürü Rize şehir merkezinde yer alan 2 bin 700 bina yıkılarak yeni yaşam alanına taşınacak.

70 bin kişinin yaşadığı Rize şehir merkezindeki binaların yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olunduğunun ortaya çıkmasının ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, alanda kentsel dönüşüm için eylem planı hazırlığına başlandı.

BAKAN İNCELEMEDE BULUNDU

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberindeki heyetle birlikte 3 hafta önce geldiği Rize'de, dolgu alanında incelemelerde bulundu.

2 bin 700 KONUT YIKILACAK

Posta'nın haberine göre;
İlk etapta, 170 dönüm üzerindeki riskli 2 bin 700 konut ve 1500 ticarethanenin yıkımının yapılacağı
dolgu alanındaki şehir merkezinin bir bölümü, belirlenecek yeni yaşam alanına taşınacak.

PRESTİJLİ CADDELER OLUŞTURULACAK

Riskli binaların yıkılacağı dolgu alanında ise kat ve sayı yoğunluğu düşük, az sayıda yeni yapı inşa edilecek.
Proje ile modern mimaride şehrin kurulacağı alanda prestij caddeler oluşturulacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından dolgu alanındaki bina ve iş yeri sahipleri dinlenerek, uygulanacak proje anlatılacak ve ortak çözüm modeli geliştirilecek.

'RİSKLİ BİNALAR İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI'

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, yıllar önce deniz doldurularak, kazanılan 350 dönümlük alan üzerine inşa edilen,
riskli yapılarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gereken bilgileri verdiklerini belirterek, bu alanda atılacak adımlara ilişkin çalışmanın başladığını açıkladı.
Riskli yapıların yer aldığı dolgu alanında kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını kaydeden Kasap, “Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan incelemelerde belli bir plan doğrultusunda atılacak olan adımları yerinde inceledik. Bu durum, artık devletin en yetkili kurumu tarafından bilinen ve onlara taşınmış bir gerçektir. Bu konuda hem belediyemiz hem valiliğimiz hem de bakanlığımız tarafından gerekenler yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kendi çalışmasını hazırlıyor. Bizde belediye ve valiliğimizle bu konuda çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.
#Rize
#Çevre ve Şehircilik Bakanlığı
#Mehmet Özhaseki
6 yıl önce