|

Mercedes’in Aksaray Ar-Ge Merkezi açıldı

Aksaray'da 2017'de temeli atılan ve 8,4 milyon avro yatırımla kurulan Mercedes-Benz Türk'ün yeni Ar-Ge Merkezi, dünyaya kamyon yol testi ve mühendislik hizmeti sunan tek merkez oldu.

Haber Merkezi
04:00 - 16/10/2018 Salı
Güncelleme: 01:26 - 16/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Ar-Ge Merkezi, Daimler’in tüm dünyaya kamyon yol testi ve mühendislik hizmeti sunan tek merkez oldu.
Ar-Ge Merkezi, Daimler’in tüm dünyaya kamyon yol testi ve mühendislik hizmeti sunan tek merkez oldu.

Mercedes-Benz Türk'ün Aksaray Kamyon Fabrikası bünyesinde kurduğu Ar-Ge Merkezi, Daimler’in tüm dünyaya kamyon yol testi ve mühendislik hizmeti sunan tek merkez oldu. 2017'de Aksaray Kamyon Fabrikası'nda temeli atılan ve 8,4 milyon avroya mal olan yeni Ar-Ge Merkezi'nin inşaatı tamamlandı. Bu yatırımla Aksaray ili, Mercedes’in Almanya, ABD, Brezilya, Hindistan, Çin ve Japonya'da bulunan küresel Ar-Ge merkezleri ağına dahil oldu. Mercedes-Benz Türk Aksaray Kamyon Fabrikası, 2 bin kişiyi aşkın istihdamı ve yan sanayisi ile bölgenin en büyük istihdam kaynağı olma unvanını taşıyor.


215 KİŞİLİK TÜRK MÜHENDİS ÇALIŞIYOR

Şirketin Türkiye'deki 51 yıllık serüvenindeki en yeni mihenk taşı olan Aksaray Ar-Ge Merkezi'nde 215 Türk mühendis, kamyon ürün grubu özelindeki çalışmalarına devam edecek. Bu merkez, Mercedes-Benz yıldızı taşıyan tüm kamyonların testlerinin başlangıç ve bitiş noktası olacak. Her bir test kamyonu tüm hava ve yol koşulları göz önünde bulundurularak belirlenen 6 kategoride, toplamda 32 farklı güzergah üzerinde; şehir içi ortalama 100 bin kilometre, şehirler arası ise ortalama 250 bin kilometre teste tabi tutulacak.


Mercedes-Benz Türk İcra Kurulu Başkanı Süer Sülün, "Aksaray'da kurduğumuz vaha büyümeye devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu. Mercedes-Benz Türk Ar-Ge Direktörü Mustafa Üstertuna ise kamyonların yazılımlar kullanılarak mühendisler tarafından birçok testten geçirileceğini vurguladı.

#Mercedes
#AR Ge
#Aksaray
6 yıl önce