|

Mehmet Büyükekşi kimdir ve nerelidir?

Yeni sistemin ilk Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'te düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Erdoğan daha sonra yemin etti ve yeni sistem resmen başlamış oldu. Yeni kabinede yer alacak isimler listesinde Mehmet Büyükekşi'nin olacağı da öne sürülüyor. Peki Mehmet Büyükekşi kimdir ve nerelidir?

Yeni Şafak
18:31 - 9/07/2018 Monday
Güncelleme: 09:52 - 10/07/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Mehmet Büyükekşi
Mehmet Büyükekşi
Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'te düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Erdoğan kürsüye gelerek yemin etti ve böylece yeni sistem resmen başlamış oldu. Gözler uzun zamandır merak edilen ve
'Yeni kabinede kimler var'
sorusunu da beraberinde getiren kabine açıklamasına çevrildi. Cumhurbaşkanı'nın saat 21.30'da yeni kabinedeki bakanları açıklaması bekleniyor.

Başkan Erdoğan, bu akşam saat 21.30'da yeni kabineyi açıklaması bekleniyor. Yeni kabinede yer alacak bakanlar listesinde Mehmet Büyükekşi'nin adının geçtiği öne sürülüyor. Peki Mehmet Büyükekşi kimdir ve nerelidir?


Mehmet Büyükekşi kimdir?

1961 yılında Gaziantep'te doğdu. 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi ve İngiltere'de İşletme ve İngilizce dil eğitimini aldı.

Türk Eximbank Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclis Üyeliği, DEİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve DEİK İcra Kurulu Üyeliği, İstanbul Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Üyeliği, Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir.

Daha önce; Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) Yönetim Kurulu Üyeliği, 5 Yıl (TİM) Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekilliği, 8 Yıl (İSO) İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği, 6 Yıl (TÜRDEV) Türkiye Deri Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, 14 Yıl Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Üyeliği, B20 Yürütme Kurulu Üyeliği, TOBB-BİS Organize Sanayi ve Teknoloji Bölgeleri A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, TOBTİM Uluslararası Ticaret Merkezi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği, Turkish Do&Co Yönetim Kurulu Üyeliği, Enerji Verimliliği Derneği (ENVERDER) Yönetim Kurulu Üyeliği, Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Başkanlığı, 2000-2006 İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1997-2008 yılları arasında Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Kurumu ve Eğitim Vakfı (TASEV) Kurucu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Mehmet Büyükekşi, evli ve üç çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Büyükekşi ayrıca, 30 Haziran'da Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanlık görevinden ayrılmıştır.

#Kabine
#Liste
#Bakanlar
#Mehmet Büyükekşi
6 years ago