|

Kur fırsatçıları devrede

Bu yıl hem yerli hem de yabancı tatilcilerden büyük ilgi gören turizm sektörü, kur fırsatçılarından şikayetçi. Türkiye’yi hedef alan kur savaşına karşı mücadele ettiklerini söyleyen TURDER Başkanı Faruk Elmalı, bazı otel sahiplerinin bu durumu fırsata çevirip, acenteleri kur farkından dolayı mağdur etmeye çalıştığını söyledi.

Yasemin Asan
04:00 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 06:50 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
Kur fırsatçıları şimdi de turizm sektörüne göz dikti.
Kur fırsatçıları şimdi de turizm sektörüne göz dikti.

Fırsatçılar şimdi de turizm sektörüne göz dikti. ABD’nin Türkiye’yi hedef alan savaşına karşı mücadele ettiklerini söyleyen Turizmciler Derneği (TURDER) Başkanı Faruk Elmalı, ancak bu mücadeleyi verirken bazı otel sahiplerinin bu durumu fırsata çevirip, acenteleri kur farkından dolayı mağdur etmeye çalıştığını söyledi. Dünyayı Türkiye’ye tatil yapmaya davet ederken turizmde ‘döviz bırakan turist’ potansiyeline ulaşmaya çalıştıklarını belirtti.

DOLAR SAVAŞINI KAZANACAĞIZ

Yeni Şafak’a konuşan Elmalı, Türkiye’nin dolar savaşını yüzde 100 kazanacağını söyledi. Elmalı, “Türkiye’nin kendi mevcudiyetinde var olan kaynaklarını maksimum seviyede kullanmaya başlaması gerekiyor. Üretim yapılması gerekiyor. Doğru ürünü, doğru yerde pazarladığımız da bu işi çok rahatlıkla atlatabileceğiz. Artık günü kurtarmaktan ziyade uzun vadeli planlar yapmalıyız. Biz kaliteli ürüne her zaman müşteri buluruz. Bu işler düzeldiğinde tercih edilen biz olmalıyız. Bu zamanı fırsata dönüştürmeliyiz” dedi.

KARŞILIKLI İYİ NİYET GÖSTERİLMELİ

Kur dengesizliği olduğunu hatırlatan Elmalı, “Dövizdeki artışı fırsata çevirip acenteleri kur farkından dolayı mağdur etmek isteyen art niyetli bazı otel sahipleri var. Bir hafta öncesinde 350 TL olan bir odanın bugün 490 TL olarak sözleşme yapılmaya zorlanılması hiç etik bir davranış değildir. Bu süreci birlikte atlatmak istiyorsak karşılıklı olarak iyi niyet içinde ilerlememiz lazım. Otel ve acentecinin art niyetli olmadan ortak noktada buluşması gerekiyor” diye konuştu.

ALTERNATİF PAZAR ARAYIŞI

Yeni turistler bulmak için alternatif pazar arayışı içinde olduklarını söyleyen Elmalı, “Bu yıl sezon bittiğinde sektörde müthiş bir gelişme söz konusu olacak. Turist sayısı beklentimizin üstünde. Hem turizm çeşitliğini artıracağız hem de turizm gelirlerini maksimum seviye çıkaracağız. 50 milyon turist 50 milyar dolar hedefi vardı. Şu anda 40 milyona yakın turist 30 milyar dolar üzerinde de turizm geliri söz konusu. Yılsonuna kadar hedefi geçeceğiz” şeklinde konuştu.

Döviz bırakan turist potansiyeline ulaşmaya çalıştıklarını ifade eden Elmalı, “Deniz, kum, güneşe gelen turist dışında alternatif turizm alanlarımız var. Haymana dünyanın en iyi termal suyuna sahip ama tanıtımını iyi yapamıyoruz. 2019 yılında tüm paydaşlarımızla birlikle hareket edeceğiz.”

HER KESİMİN TATİL YERİ: TÜRKİYE

Turist ayrımı yapmadan herkesi Türkiye’ye davet eden Elmalı, “Avrupalı, Asyalı, Ortadoğulu, Balkanlı insanları Türkiye’de ağırlamak istiyoruz. Çünkü Türkiye’de öyle bir ülke ki, her kesimden insanın istediğini bulabileceği yer. Her kesimin tatil yapacağı tek ülke Türkiye diyebiliriz. Ortadoğulular Karadeniz’de, Baltık ülkeler Akdeniz’de, Ege kıyısında İngilizler çok güzel zaman geçiriyor. Türkiye tüm dünya potansiyeline hitap eden herkesin rahatlıkla tatil yapabileceği yer. Tüm dünyayı Türkiye’ye tatil yapmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

#Türkiye
#ABD
#Faruk Elmalı
#Turizmciler Derneği
6 yıl önce