|

Körfezde baş aktör Türkiye

Katar Üniversitesi’nden Dr. Nayef Nahar Al-Shamari, “Suudi Arabistan kendisini Körfezin efendisi sanıyor ama Körfezin efendisi Türkiye'dir. Türkiye bölgenin baş aktörü oldu, bu Arabistan’ın yenilgisidir" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/11/2018 Cuma
Güncelleme: 01:42 - 9/11/2018 Cuma
Yeni Şafak
Nayef Nahar Al-Shamari
Nayef Nahar Al-Shamari

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) Milli Savunma ve Güvenlik Enstitüsü’nce hazırlanan İstanbul Güvenlik Konferansı, ‘geleceğin güvenliği’ temasıyla başladı. ABD başta olmak üzere Çin, Rusya ve İran’dan 40’a yakın araştırmacının hazır bulunduğu konferansa Katar Üniversitesi’nden katılan Dr. Nayef Nahar Al-Shamari, "Körfez'de eskiden dışarıdan bir tehdit vardı. Şimdi o tehdit içeriden gelişti ve etkilendi. Ulusal ve bölgesel güvenliğin gelişmesi için standartlarımızı belirlemeliyiz” dedi.

BU ARABİSTAN'IN YENİLGİSİDİR

Al-Shamari şunları söyledi: “Bugün Suudi Arabistan kendisini Körfezin efendisi sanıyor ama Körfezin efendisi Türkiye'dir. Türkiye Körfez’e geldikten sonra bölgenin baş aktörü oldu bu Arabistan’ın yenilgisidir. Türkiye'nin otoritesi, gücünü halktan alıyor körfez ülkelerinin güvenliğinin üst düzeye çıkması için bunu sağlaması gerekir.”

Türkiye ile Katar’ın birlikteliğini hiç kimsenin bozamayacağına ve Katar’a yönelik ambargo uygulayan ülkeler, yersiz haksız girişimler söz konusu olduğunu belirten Katar Silahlı Kuvvetleri’nden Tümgeneral Dr. Hamad Ben Mohammed Al Marrı, “Cemal Kaşıkçı’nın kötü ve insanlık dışı bir yöntemle öldürülmesi Körfez kriziyle de bağlantılı diyebiliriz” diye konuştu.

#Dr. Nayef Nahar Al-Shamari
#Türkiye
#Katar
5 yıl önce