|

Katar’la Türkiye arasında köprüyüz

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, Katarlı işadamlarının Türkiye’ye yatırım iştahının arttığını söyledi. Gür, “Biz de Katar sermayeli bir banka olarak milli para ile ticaretin artması, şirket evlilikleri ve ortak iş yapma iştahı içindeki iş adamlarına köprü olacağız” dedi.

Mine Açar
04:00 - 18/08/2018 Saturday
Güncelleme: 10:39 - 11/09/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Gür, Katarlı işadamlarının Türkiye’ye yatırım iştahının arttığını söyledi
Gür, Katarlı işadamlarının Türkiye’ye yatırım iştahının arttığını söyledi

Alternatif Bank, Türkiye ile Katar arasındaki ticaretin artırılmasında köprü vazifesi görecek. Bunun için uzman bir heyetleri olduğunu belirten Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, fırsatların iyi değerlendirilmesi için derslerine sıkı çalıştıklarını söyledi. Bankanın gündeminde milli para birimleriyle ticaretin arttırılması, şirket evlilikleri, üçüncü ülkelerde birlikte iş yapma gibi pek çok konu var. Gür, Alternatif Bank'ın Katar’ın en büyük finansal kuruluşlarından The Commercial Bank’ın 2016 yılında yüzde 100 hissedarı olduğunu hatırlattı.


TÜRKİYE’DE FIRSAT ÇOK

Bankanın Umman, Ortadoğu ve Kuzey Afrika bölgesinde güçlü olduğuna vurgulayan Gür, iki ülke ilişkilerinin gelişmesi için bu gücü kullanıp ticaretin artmasına çaba sarf edeceklerini aktardı.Bankanın yeni dönem planlarına ilişkin finans editörleriyle biraraya gelen Kaan Gür, “Türkiye ambargo döneminde Katar’ın yanında yer aldı. Bu nedenle Katar için Türkiye çok büyük öneme sahip. 2022 Dünya Kupası için toplam 200 milyar dolarlık yatırım öngören Katar’da başta Türk müteahhitler olmak üzere Türk şirketleri için çok fazla fırsat var. Ambargodan sonra gıdada da kendi kendine yeten bir ülke olmak istiyor Katar. Bunun için Türk şirketleriyle çalışmaya hazırlar. Biz de Alternatif Bank olarak bu süreçte iki ülke iş dünyası arasında iş geliştirip köprü vazifesi görmek istiyoruz” dedi.

SERMAYE ARTTIRACAK

Banka sermaye artışlarına da hız verecek. Toplamda 300 milyon dolarlık bir sermaye artışı hedefleniyor. Bunun ilk dili olan 50 milyon dolarlık artış gerçekleşti. Yakın zamanda 50 milyon dolarlık bir artış daha gerçekleştirilecek. 2018 yılına ait ikinci çeyrek finansal sonuçlara göre bankanın aktif büyüklüğü yıl sonuna göre yüzde 23,3, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 38,3 oranında artış göstererek 25,6 milyar TL seviyesine yükseldi.

Alternatif Bank’ın bu dönemde krediler vasıtası ile ekonomiye sağladığı destek yılsonuna göre yüzde 20,6 artarak 15,3 milyar TL’ye ulaşırken; mevduat hacmi yüzde 24,6 oranında artarak 14 milyar TL’ye yükseldi. Bankanın net kârı 136,6 milyon TL, öz kaynak kârlılığı ise yüzde 18,1 seviyesinde gerçekleşti. Banka, bireysel bankacılıkta da Diners Club Card'ın içindeki hizmetleri artırarak iddiasını ortaya koyacak.

  • Alternatif Bank, TİM ile işbirliğine gitti. Banka, işletme, ihracat, yatırım kredileri, gayri-nakdi krediler, ödeme ve tahsilat işlemleri, dış ticaret işlemleriyle birlikte sigorta ve leasing gibi bankacılık dışı işlemlerde avantajlı hizmet ve çözümler sunacak.
#Katar
#Türkiye
#Alternatif Bank
6 years ago