|

Hayırseverliği dillerde

Önceki gün son yolculuğuna uğurlanan İş Adamı Abdullah Tivnikli’nin hayırseverliği konuşuluyor. Siyaset, iş ve sivil toplum kuruluşlarından Tivnikli’yi tanıyanlar, sosyal medyada yoğun bir paylaşımlarda bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 8/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:57 - 8/11/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Adamı Abdullah Tivnikli’nin hayırseverliği konuşuluyor.
Adamı Abdullah Tivnikli’nin hayırseverliği konuşuluyor.

Üsküdar Altunizade’de inşa ettirdiği İlahiyat Camii’nden önceki gün son yolculuğuna uğurlanan Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tivnikli’nin ardından kendisini hayırla yad edenler arasında görev yaptığı şirket, vakıf ve dernekler de var.

NESLİMİZİN İYİ ÖRNEĞİ

“Abdullah Tivinikli bizim neslin iyi örneklerinden biriydi” diyen İş Adamı Erhan Erken, “Rahmetli ağabeyi Fahreddin Tivinikli ile birçok hayırlı işte imzası vardır. O da devrini tamamladı ve bu dünyadan göçtü. Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum” dedi.

VAKIF VE GÖNÜL ERİYDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şu paylaşımda bulundu: “Ülkesinin ve milletinin derdiyle dertlenmiş çok değerli bir işadamı, hayatını eğitime ve hayra adamış büyük bir gönül ve vakıf insanı olan kıymetli Abdullah Tivnikli Beyefendiyi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim. Rabbim mekanını cennet, ailesine de sabırlar ihsan eylesin.” Tivnikli için “Vakıf insan” nitelemesinde bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Hayrın, yardımlaşmanın ve dayanışmanın hayatın içindeki güzel bir örneğiydi. Merhuma Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve vakıf dünyamıza sabır ve başsağlığı dilerim” dedi.


BAŞARILI BİR İŞ ADAMIYDI

Tivnikli hayır ve gönül insanı olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Hizmeti, gayreti büyüktü. Geride birçok güzel eser bıraktı” değerlendirmesinde bulundu.

  • YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VARDI
  • MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ise paylaşımımda birlikte yürüttükleri sosyal işlere dikkat çekti. Yılmaz, “Hayırsever, mütevazı ve samimi bir mü’min Abdullah Tivnikli bey dâr-ı bekâya irtihal etti. Kendisi ve Ebu İshak Vakfı ile ortak imzaladığımız ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık’ programı İHO ve pansiyon inşaa protokolünü Erzurum’a ve kendisine bugün göndermiştim. Hayırları ile baki kalır İnşallah” dedi.

ALLAH YERİNİ DOLDURSUN

Tivnikli’nin cenaze namazını kıldıran İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz ise şu değerlendirmede bulundu: “Kadim dostumuz ve dava arkadaşımız, Türkiye’de kar ortaklığı sisteminin kurucularından hayırsever işadamı, vakıf insanı Abdullah Tivnikli’nin Makamı cennet, derecâtı âli olsun. Allah yerini doldursun” değerlendirmesinde bulundu.

KENDİSİNE MİNNETTARIZ

Türk Telekom, Eksim Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tivnikli’nin vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı. Tivnikli’nin ülke ekonomisine değer katan pek çok projede öncü rolü üstlendiğine dikkat çekilen açıklamada, “Tivnikli’yi hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleri, ülke kalkınmasına verdiği destek ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak 10 yıldır şirketimize sağladığı kıymetli katkılardan dolayı her zaman minnetle anacağız” denildi.

OĞLUNDAN TEŞEKKÜR

Abdullah Tivrikli’nin oğlu Ebubekir Tivnikli ise kendi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda hem babasının son yolculuğunun kendileri için ne anlama geldiğini yazdı hem de cenazeye katılanlara teşekkür etti. Ebubekir Tivnikli, “ Kıymetli babacığımı hakka uğurladık. Rabbim yolculuğunu mübarek eylesin. Babam için veda değil bir şebi arus töreniydi. Bu törene teşrif eden ve arayan tüm akraba, dost, arkadaş ve büyüklerimizden Allah razi olsun” dedi.

#Abdullah Tivnikli
#Vefat
#Hayırseverlik
#Vakıf
5 yıl önce