|

Grev istifa getirdi

Çalışanların şirketin teklif ettiği ücret artışını reddetmesi üzerine istifa kararı aldığını duyuran Air France'ın İcra Kurulu Başkanı Jean-Marc Janaillac'ın isteği kabul edildi.

Yeni Şafak
10:06 - 21/05/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:18 - 21/05/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Air France'dan yapılan açıklamada, "Grevler grubun mali sonuçları üzerinde de olumsuz bir etkiye yol açacaktır" denildi.
Air France'dan yapılan açıklamada, "Grevler grubun mali sonuçları üzerinde de olumsuz bir etkiye yol açacaktır" denildi.

Fransız ulusal havayolu şirketi Air France'ın İcra Kurulu Başkanı Jean-Marc Janaillac, çalışanların şirketin teklif ettiği ücret artışını reddetmesi üzerine istifa kararı aldığını duyurdu. Şirketin yönetim kurulu bu kararı onayladı.

Yönetim kurulu, grevler ve istifa konusunda bir açıklama yaptı. Açıklamada, "

Air France-KLM Yönetim Kurulu üyeleri öncelikle son haftalarda Air France müşterilerini etkileyen ve seyahat planlarını bozan üst üste gelen grevlerden derin üzüntü duyduğunu ifade etmektedir. Bu grevler aynı zamanda grubun mali sonuçları üzerinde de olumsuz bir etkiye yol açacaktır" denildi.

JEAN-MARC JANAILLAC'A TEŞEKKÜR

Yönetim Kurulu üyeleri Jean-Marc Janaillac’a teşekkür ederken, "Jean-Marc Janaillac'ın cesur kararını takdir ediyoruz. Bu karar Air France bünyesinde bir dönüşüm için gereken zemini hazırlayacak ve ve Air France-KLM için taze bir ivme sağlayacak" açıklamasını yaptı.


YENİ İCRA KURULU BAŞKANI KİM OLACAK?

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçiş dönemi süresince Anne-Marie Couderc icra görevi olmayan Air France-KLM Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak. Üç üyeden oluşan bir Yönetim Komitesi (Comité de Direction Collégiale - "CDC") oluşturulacak. Bu komite Air France-KLM Finans ve Mali İşler Müdürü olan ve Grup Baş İcra Yetkilisi olarak görev yapacak olan Frédéric Gagey, Air France Baş İcra Yetkilisi Franck Terner ile KLM CEO’su Pieter Elbers’den oluşacak. Franck Terner ve Pieter Elbers Grup CEO Yardımcısı olarak görev yapacak. Bu üyelerin hepsi mevcut görevlerini ifa etmeye devam edecek. Frédéric Gagey CDC’nin sözcüsü görevini üstlenecek.


#Air France
#Jean-Marc Janaillac
#İstifa
#KLM
6 yıl önce