|

Doğuş'tan satış iddialarına yalanlama

Ferit Şahenk ve Doğuş Grubu'nun Garanti Bankası hisselerini satmasından kaynaklı borsada sert düşüşlerin yaşandığına yönelik iddialara Doğuş Grubu'ndan yalanlama geldi. Yapılan açıklamada grubun Garanti Bankası tarafında 16 aydır herhangi bir hisse satışının söz konusu olmadığına vurgu yapıldı.

Yeni Şafak
14:32 - 12/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:49 - 12/07/2018 Perşembe
Reuters
Garanti Bankası Genel Müdürlük binası
Garanti Bankası Genel Müdürlük binası

Garanti Bankası hisseleri hafta başından dünkü kapanış seviyesine göre 3 günde yüzde 19 geriledi. Söz konusu dönemde bankacılık endeksindeki düşüş yüzde 14.5, BIST-100 endeksindeki kayıp ise yüzde 7.5 olarak gerçekleşti.

HİSSE SATIŞINA YALANLAMA

Bazı haber sitelerinde şirketin kredi yeniden yapılandırma sürecinde yaşanan zorluk nedeniyle Garanti Bankası hissesi satışı yaptığı yer aldı ancak Doğuş grubu bu haberleri yalanlamış oldu.

Doğuş Grubu'ndan yapılan açıklamada, "Garanti Bankası hisselerindeki yüzde 20'ye yaklaşan sert düşüşün, hatta bu sebeple Borsa'daki genel düşüşün sebebinin Ferit Faik Şahenk'in ve dolayısıyla Doğuş Grubu'nun Garanti Bankası nezdindeki hisselerinin satışına bağlı olduğu yorumları yapılmakta ve üstelik bu yorumlar, refinansman konusundaki görüşmelerin olumsuz yönde sonuçlandığı iddiasına bağlanmaktadır" denilerek şu ifadelere yer verildi:


16 AYDIR SATIŞ YOK

"Bu iddiaların tamamı maksatlı ve gerçeklere aykırı olup, 22 Mart 2017 tarihinde BBVA'ye Garanti Bankası'nın yüzde 9.95 hissesinin satışından sonra, Grubumuzun yeddinde kalan sembolik hisse oranı yüzde 0.05'tir ve üstelik bu kadar az sayıdaki hisse içinden bile herhangi bir satış gerçekleştirilmemiştir.
Bu miktarın dışında, Grubumuzun Merrill Lynch veya başka bir kuruluş nezdinde bulundurulmakta olan herhangi bir hissesi de yoktur.
Olmayan bir hissenin, satışının da mümkün olamayacağı tereddütsüzdür. Dolayısıyla son 16 aydır hiçbir Garanti Bankası hissesi satmayan bir grubun, banka hisselerinin düşüşünden sorumlu olarak gösterilmesi, sorunlu bir yaklaşımın ürünüdür."
Açıklamada ayrıca, Ferit Şahenk'in ve dolayısıyla Doğuş Grubu'nun Garanti Bankası nezdindeki hisselerini sattığı yönündeki yorumların, refinansman konusundaki görüşmelerin olumsuz yönde sonuçlandığı iddiasına bağlandığına da işaret edildi.

Açıklamada, "Refinansman görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonlandığı bilgisi de bütünüyle gerçek dışı olup, taraflarının tüm iyi niyeti ile müzakereler son aşamasına dahi yaklaşmıştır" denildi.

#Doğuş Grubu
#Garanti Bankası
#Ferit Şahenk
6 yıl önce