|

Fındıkçılardan Manisa tepkisi

Ordulu fındıkçı Osman Çakmak, CHP Liderinin danışmanlarının fındık konusunda yeterli bilgiye sahip olmamakla suçladı. Çakmak "Daha Türkiye'yi tanıyamıyorlar" dedi.

Yeni Şafak ve
15:01 - 27/05/2018 Pazar
Güncelleme: 17:44 - 27/05/2018 Pazar
Yeni Şafak
Osman Çakmak, dünya fındık üretimin büyük bir kısmının yapıldığı Karadeniz bölgesinin aynı zamanda makineler açısında da bir üretim merkezi olduğunu söyledi.
Osman Çakmak, dünya fındık üretimin büyük bir kısmının yapıldığı Karadeniz bölgesinin aynı zamanda makineler açısında da bir üretim merkezi olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Haziran seçimleri için seçim bildirgesini açıkladı. CHP'nin seçim bildirgesine fındık üreticilerinden tepki geldi.

Beyannamenin açıklandığı programda yer alan filmde fındık makinelerinin Manisa'da yapılması fikri sektörün tepkisini çekti. Manisa’da Ferrero’nun üretim fabrikası bulunuyor. Türkiye fındık makineleri konusunda dünyanın en ileri teknolojilerine sahip. Trabzon, Ordu ve Giresun'da dünyanın en büyük ve önemli makina üreticileri bulunuyor.



Ordulu fındıkçı Osman Çakmak, CHP Liderinin danışmanlarının fındık konusunda yeterli bilgiye sahip olmamakla suçladı. Çakmak "Daha Türkiye'yi tanıyamıyorlar" dedi

"MANİSA'DA ÜRETİLSİN" DEMEK FINDIKÇIYI TANIMAMAK DEMEK

Osman Çakmak, dünya fındık üretimin büyük bir kısmının yapıldığı Karadeniz bölgesinin aynı zamanda makineler açısında da bir üretim merkezi olduğunu söyledi. Sahil şeridinde bulunan yüzlerce firmanın dünya standartlarında üretim yaptığını söyleyen Çakmak, "Manisa'da üretim yapılaısn demek kendi ayağınıza sıkmak demek. Sayın Kılıçdaroğlu'nun danışmaları maalesef daha sektörümüzün içinde bulunduğu durumu bile görememiştir" dedi.


İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB) Başkanı Ali Haydar Gören, Manisa'nın rastgele yazılmış bir isim olduğunu söyledi. Gören, "Örnek olarak Manisa demiş.Ürünün bulunduğu bölgelerde gelişmiş sanayiler var" dedi.

#Manisa
#Fındık
#Ordu
#Fındık üretimi
#Kemal Kılıçdaroğlu
#CHP
6 yıl önce