|

Ferit Şahenk sessizliğini bozdu: İmza aşamasındayız

Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk uzun zamandan beri gündeme gelen yapılandırma konusuna ilişkin sessizliğini bozdu. Bankalarla yeniden yapılandırmayı değil yeniden vadelendirmeyi konuştuklarını belirten Şahenk, 2.3 milyar euro için imza aşamasında olduklarını söyledi.

Yeni Şafak
09:55 - 8/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 10:11 - 8/08/2018 Çarşamba
Diğer
Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk
Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk

Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, uzun yıllar sonra ilk kez basının karşısına çıkarak gruba yönelik borç yapılandırma iddialarına cevap verdi.

Bankalarla yeniden yapılandırmayı değil yeniden vadelendirmeyi konuştuklarının altını çizen Şahenk, "Borçlardan ne bir kesinti ne de iskonto istedik. Faizi piyasada neyse ona göre oluşmasına bakıyoruz" dedi.

Şahenk yeniden yapılandırma hakkında, "Yakın zamanda imzalanmasını bekliyoruz" dedi.

2.3 MİLYAR EUROYA KARŞILIK 3.6 MİLYAR EUROLUK TEMİNAT

Hürriyet'te yer alan habere göre; Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, yeniden yapılandırılmaya sokulan kredilerin, tüm kredi portföyünün yüzde 42'sine karşılık geldiğini ifade ederek, "
Şu andaki rakamlara göre beş şirketimizin altındaki yaklaşık 2.3 milyar euro tutarındaki kredilerimiz yeniden vadelendirmeye tabii tutuyoruz. Bunlar için de yaklaşık 3.6 milyar euro tutarında bir teminat havuzu ortaya koyuyoruz
" dedi.

  • 2.3 milyar euro tutarındaki kredi portföyünün iki yıl faiz ödemeli, dört yıl ana para artı faiz ödemeli şekilde yeniden vadelendirilmesi öngörülüyor. Teminatsız olan kredilere yüzde 150'ye yakın oranda teminat veriliyor.
#Ferit Şahenk
#Doğuş Grubu
6 yıl önce