|

ETİ'nin kurucusu Firuz Kanatlı hayatını kaybetti

ETİ Şirketleri Onursal Başkanı ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkan Firuz Kanatlı, tedavi gördüğü Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Kanatlı, ETİ'yle birçok bilinen bisküvi markasını üretmişti.

Yeni Şafak
17:08 - 18/10/2017 الأربعاء
Güncelleme: 17:44 - 18/10/2017 الأربعاء
IHA
Firuz Kanatlı
Firuz Kanatlı

ETİ Şirketleri Onursal Başkanı ve ETİ Makine Yönetim Kurulu Başkan Firuz Kanatlı'nın, tedavi altında tutulduğu Eskişehir Acıbadem Hastanesi'nde hayatını kaybettiği öğrenildi.



İlk ve tek röportajını 2014'te Yeni Şafak Pazar eki için Emeti Saruhan'a veren Kanatlı, 'Sen niye bisküvi yapmıyorsun?' sorusuyla başlayan serüvenini bilinmeyen detaylarıyla anlatmıştı. Kanatlı, ilk markası Bal'ın isim hakkının dolu olduğunu öğrenince 3 harfli baskı kalıplarıyla uyum sağlaması için ETİ'nin doğduğunu da paylaşmıştı.


Firuz Kanatlı kimdir?

1932 yılında Eskişehir'de doğdu. İlkokul üçüncü sınıfa kadar Eskişehir'de okudu. Daha sonra Galatasaray Lisesi'ne gitmiş ve oradan mezun oldu. Cenevre Üniversitesi'nde işletme okudu. Dönüşte babasına ait olan Gümülcineli Un Fabrikası'nda çalışmaya başladı. Fabrikanın ismi sonradan Kanatlı Un Fabrikası oldu.

Bisküvi işine karar verdi

Kendi iş yapma hayali Firuz Kanatlı'yı iş dalı aramaya yöneltildi. Dedelerinin Gümülcine'de ilkel taşlı un değirmeninden başlayarak Türkiye'de un fabrikasına uzanan aile geçmişi ile bağlantılı iş yapma fikri onu önce makarna üretmeye yönlendirmiştir. Şeker hammaddesinin Eskişehir'deki Şeker Fabrikası nedeniyle kolay bulunabilir olmasından dolayı bir dostunun da önerisi ile bisküvi işine girmeye karar verdi.

O dönemde sadece Arı, Ülker, Besler, Haylayf ve İdeal markaları ile bisküvi sadece İstanbul'da üretilmekte iken bisküvi üretimi Anadolu'ya taşındı. Kanatlı, markayı "Bal" adıyla çıkarmak istemiş ancak marka ismini başka biri kullandığından tescil ettiremedi. Bunun üzerine Eti markasını seçerek 1962 yılında üretime başladı.


#Eti
#Vefat
٪d سنوات قبل