|

Elektronik fırlatma sistemi ŞAHİ209 testlerden başarıyla geçti

Yerli ve milli olarak üretilen Elektromanyetik Fırlatma Sistemi ŞAHİ209 saha testlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi. Elektromanyetik silah sistemi dünyada sadece 6 ülkede bulunuyor.

Yeni Şafak
21:02 - 19/06/2018 Salı
Güncelleme: 00:14 - 20/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Elektromanyetik silah sistemi dünyada sadece 6 ülkede bulunuyor.
Elektromanyetik silah sistemi dünyada sadece 6 ülkede bulunuyor.

Türk savunma sanayisi diğer ülkelerle eş zamanlı elektromanyetik top sistemi konusunda çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Dünyada sadece 6 ülkede bulunan yerli ve milli olarak üretilen Elektromanyetik Fırlatma Sistemi ŞAHİ209 saha testlerini başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

Test atışlarının başarılı bir şekilde gerçekleştiğini sosyal medya hesabı Twitter'dan duyuran Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, "Dakikada iki atış yapabilen ŞAHİ209 EMT'nin saha testleri başarıyla gerçekleştirildi. Bundan sonraki hedefimiz, TSK'nın kullanımına sunulacak taktik bir sistemi sahaya sürmek." ifadelerini kullandı.


Şahi209 EMT'nin atışlarında 100 metreden içerisinde El Yapımı Patlayıcı düzeneği bulunan minibüs vuruldu.

İsminini Fatih döneminden alıyor

Elektromanyetik top sisteminde, merminin hipersonik (ses hızının 5 katı) hızlarda fırlatılması için barut veya kimyasal yerine, elektrik enerjisiyle üretilen elektromanyetik itki kullanılarak atış yapılıyor.

%93 yerlilik oranına sahip ŞAHİ209 EMT, İsmini Fatih’in çağ kapatıp çağ açan Şahı topundan ve KKK’nın kuruluş tarihinden almaktadır.

Yerli ve milli olarak geliştirilen elektromanyetik top sistemiyle 1 megajul kapasiteye ulaşıldı. Sistemle farklı mühimmatlarla 880 – 2.600 m/s hızlarda atışlar gerçekleştirildi.

ŞAHİ209 hassas hidrolik sistemi sayesinde hedefine yönlenebilmektedir.



#İsmail Demir
#ŞAHİ209
6 yıl önce