|

Elektrikli Jest’e BMW’den onay

Yerli üretici Karsan’ın BMW ile elektrik motorlu araçlar için gerçekleştirdiği tedarik anlaşmasının ilk ürünü olan Karsan Jest Electric, Almanya’nın Münih şehrinde bulunan Maisach pistinde BMW mühendisleri tarafından test edildi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 02:06 - 6/08/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Karsan Jest Electric, burada yapılan kapsamlı tecrübeler sonucunda BMW tarafından tam not aldı.
Karsan Jest Electric, burada yapılan kapsamlı tecrübeler sonucunda BMW tarafından tam not aldı.

Karsan Jest Electric, burada yapılan kapsamlı tecrübeler sonucunda BMW tarafından tam not aldı. BMW ile işbirliğini bir sonraki adıma taşımak istediklerini belirten Karsan Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu, “Hannover Fuarı’ndan sonra seri üretimine başlayacağımız Karsan Jest Electric’i, Avrupa ve ABD pazarında yaygın hale getirmek üzere stratejik ortaklıklarımızı geliştireceğiz” dedi.

165 KİLOMETRE MENZİLLİ

Jest Electric’de görev yapan, BMW üretimi elektrikli motor, sürekli olarak 170 HP güç ve 290 Nm tork üretirken, tek oranlı şanzımanla işbirliği yapıyor. BMW tarafından geliştirilen 33 ve 66 kW-saat’lik bataryalarla tercih edilebilen Jest Electric, 165 km’ye kadar menzil sunarken, geleneksel alternatif akımlı şarj üniteleriyle 8 saatte, hızlı şarj istasyonlarındaysa 1,2 saatte şarj olabiliyor.

#Jest Electric
#BMW
6 yıl önce