|

Doğuş'tan yüksek teminat garantisi

Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, şirketin 2.3 milyar avro tutarında kredilerini vadesi altı yıl olacak şekilde yeniden yapılandırmak için bankalarla imza aşamasında olduklarını söyledi. Şahenk, “Kredilere yüzde 150'ye yakın oranda teminat veriyoruz” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 9/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 01:45 - 9/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​Doğuş Grubu
​Doğuş Grubu

Doğuş Grubu, 2.3 milyar avro tutarındaki kredi portföyünün iki yıl faiz ödemeli, dört yıl anapara artı faiz ödemeli şekilde yeniden yapılandırılması öngörüyor. Doğuş Holding'in kısa vadeli kredilerinin miktarı 2017 sonunda 7.5 milyar lira düzeyinde bulunuyor. Bu tutar yıl sonu resmi avro kuruna göre 1.7 milyar avroya karşılık geliyor. Holdingin toplam kredi borcu ise 23.5 milyar lira, yani 5.2 milyar avro seviyesinde. Borçlarının yeni bir vade yapısına kavuşturulması konusunda açıklamalarda bulunan Doğuş Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, bankalar ile yapılan müzakereler hakkında bilgi verdi.

"YATIRIMIMIZIN %81’İ TÜRKİYE’DE"

Destekledikleri Uluslararası Bodrum Müzik Festivali için gittiği Bodrum’da konuşan Şahenk, “Borçlardan ne bir kesinti ne de iskonto istedik. Faizi piyasada neyse ona göre oluşmasına bakıyoruz” dedi. Şahenk yeniden yapılandırma hakkında, "Yakın zamanda imzalanmasını bekliyoruz. Kredilere yüzde 150'ye yakın oranda teminat veriyoruz” diye konuştu. “Biz yeniden yapılandırma yapmıyoruz diyen Şahenk, şunları kaydetti: “Ne bir kesinti ne de iskonto istiyoruz. Yıllarca masanın öbür tarafında olduk, ekonomiye nasıl bakıldığını biliyoruz. Teminatsız kredilerimiz için de elimizi taşın altına koyuyoruz. Vadelendirilen kredilerimizin yüzde 150’si için teminat verdik. ‘Türk şirketleri bölgesel güç olsun dedik’ dışarı açıldık, buna rağmen yatırımlarımızın yüzde 81’i memleketimizde.”

Borçların yüzde 42'si

Yeniden yapılandırılmaya sokulan kredilerin tüm kredi portföyünün yüzde 42'sine karşılık geldiğini ifade eden Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan ise “Şu andaki rakamlara göre beş şirketimizin altındaki yaklaşık 2.3 milyar avro tutarındaki kredilerimiz yeniden vadelendirmeye tabii tutuyoruz. Bunlar için de yaklaşık 3.6 milyar avro tutarında bir teminat havuzu ortaya koyuyoruz” dedi.

#Ferit Şahenk
#​Doğuş
6 yıl önce