|

Çiğköftecilerden gıda fırsatçılarına tepki

Kurdaki dalgalanmayı fırsat bilerek, fiyatları fahiş artıran başta salça olmak üzere un ve yağ firmalarına Etsiz Çiğköfteciler Derneği (ÇİĞDER) den tepki geldi.

Yeni Şafak
16:40 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:44 - 16/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Etsiz Çiğköfteciler Derneği
Etsiz Çiğköfteciler Derneği

ÇİĞDER Başkanı Sait Aybak, birçok sektörde olduğu gibi gıda sektöründe de fırsatçılık yaparak daha çok para kazanmak amacı taşıyanlar olduğunu ve bunlardan şikayetçi olduklarını belirtti.

Bu günlerde tüm sektörün birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Sait Aybak
, “Ülkemiz bu güne kadar yaşadığı birçok ekonomik sıkıntıları ve saldırıları başarıyla atlatmıştır. Son günlerdeki sıkıntıların da sebeplerini çok iyi biliyor, görüyor ve takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda tüm kesimleri uyardı. Herkes elinden geleni vatanı, devleti için yapmalıdır.

Bizler, 70 bine yakın istihdam sağlayan çiğköfte sektörü olarak işimize gücümüze bakıyor, süreci en az hasarla atlatmak için gayret gösteriyoruz. Ama görüyoruz ki, kişisel menfaatlerini milli seferberliğimize tercih edenler var. Somut bir örnek vermek gerekirse, daha önce 10 kğ salçayı 30 TL’ye alırken bugün kur dalgalanmasını bahane ederek, 70-80 TL arasında satmaya çalışıyorlar.

Başta salça olmak üzere, birçok un ve yağ firması deposunda stok yaptığı halde mal, ürün yok diyerek fırsatçılık yapıyorlar. Hepimiz aynı gemideyiz ve ülkemiz için hepimiz gerekli fedakarlığı yapmak mecburiyetindeyiz. Sektör olarak Devletimizin, Cumhurbaşkanımızın yanındayız. İstikrarı hep birlikte sağlamalıyız, piyasayı bozmaya çalışanlara fırsat vermemeliyiz” Diyerek böyle tutum içerisinde olanları çiğköfte sektörü olarak kınadıklarını söyledi.

#Etsiz Çiğköfteciler Derneği
#Sait Aybak
6 yıl önce