|

Brisa’dan bozkıra 4.0 akıllı fabrika

Türkiye’nin en büyük lastik üreticilerinden biri olan Brisa ikinci fabrikasını Aksaray’a açtı. Endüstri 4.0 normlarını karşılayan fabrikada 4,2 milyon lastik yere değmeden üretilecek. 300 milyon dolarlık fabrikanın son teknoloji ürünü olduğunu söyleyen Brisa CEO’su Cevdet Alemdar, “60 bin kişiye iş ve aş sağlıyoruz” dedi.

Şuayip Alabay
04:00 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:30 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Brisa ikinci fabrikasını Aksaray’a açtı
Brisa ikinci fabrikasını Aksaray’a açtı

Bridgestone ve Lassa markalarıyla Türkiye lastik sektörünün en büyük oyuncularından Brisa, Türkiye sanayisi için örnek teşkil eden Aksaray Fabrikasındaki “akıllı fabrika” uygulamalarını paylaştı.

Fabrikanın sunduğu öncü teknolojiler, Brisa CEO’su Cevdet Alemdar’ın ev sahipliğinde, Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı ve Brisa Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Alper, Bridgestone Corporation Başkan Yardımcısı ve Brisa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Makoto Hashimoto katılımlarıyla gerçekleşen toplantı ile tanıtıldı.

4,2 MİLYON LASTİK ÜRETECEK

Brisa, Aksaray’daki teknoloji üssünde, yetkin bir iş gücü ile robotik çalışmalar, veri analitiği ve dijitalleşme gibi yeni nesil teknolojilerden yararlanarak lastikte otonom dönemi başlatıyor.

Sektörde ilk olan otomatik lastik transfer sistemleri, akıllı fabrikanın sanal ortamda dijital ikizi ile üretimin eş zamanlı takibi, çevreye duyarlı kapalı sistemler, yeşil bina uygulamaları, artırılmış gerçeklik uygulamaları ve ileri veri analizleri ile Brisa, katma değerli üretimle rekabet gücünü artırıyor.

İlk üretimlerin başladığı fabrika tam kapasiteyle 4,2 milyon adet lastik üretimi ve 700 kişilik istihdam sağlayacak şekilde tasarlandı.

50 FABRİKANIN EN YENİSİ

Aksaray Fabrikasının, Brisa’nın global lastik arenasındaki en iyi oyunculardan biri olması yönünde güçlü bir adım olduğuna değinen Bridgestone Corporation Başkan Yardımcısı ve Brisa Yönetim Kurulu Başkan Vekili Makoto Hashimoto “Bridgestone, bugün dünyada 50’den fazla fabrika ile lastik üretiminde dünyanın en büyük ve lider şirketi.

Aksaray’daki ikinci fabrika, dijitalleşme uygulamalarından IT altyapısına, kaliteden, çevre ve iş güvenliği standartlarına kadar grubumuzun en son teknoloji ile donatılmış fabrikalarından biri. Brisa’nın, Aksaray Fabrikası ile hem orijinal ekipman hem de ihracat kanalında yapacağı hamlelerle Türkiye’de ve global pazarlarda büyüme ivmesini artıracağına inancımız tam” dedi.

  • Teknoloji üssünü Türkiye’ye kazandırdık
  • Türkiye’de endüstriye bakışı değiştirecek güçte bir fabrika inşa ettiklerini belirten Brisa CEO’su Cevdet Alemdar, “İzmit Fabrikamız ile 40 yılı aşkındır ülkemizin sanayisinde, ihracatında, istihdamında cesaretle yol alıyoruz. Bugün 2 bin 700 çalışanımız, 12 bin çalışandan oluşan bin 400 satış noktamız ile 60 bin kişiye iş ve aş sağlıyoruz. Şimdi ise Anadolu’nun kalbinde Aksaray’da yer alan, en yeni üretim teknolojileriyle donatılmış ikinci fabrikamız ile öncü bir teknoloji üssünü ülkemize kazandırmış bulunuyoruz. İzmit’teki fabrikadan burayı kontrol edebiliyoruz. Sorun oluştuğunda 2 dakikada müdahale ediyoruz. Her gün 800 milyon veri akışı gerçekleşiyor” şeklinde konuştu.

#​Türkiye
#Cevdet Alemdar
#Brisa
#Aksaray
5 yıl önce