|

Bir Bitcoin uyarısı da Bakan'dan geldi

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'den de kripto para birimi Bitcoin için uyarı geldi. Başbakan Yardımcısı Şimşek'in ''Uzak durun'' çağrısının ardından Bakan Zeybekçi ise Bitcoin'i saadet zincirlerine benzeterek uyarıda bulundu.

Yeni Şafak
17:06 - 13/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:33 - 13/12/2017 Çarşamba
Diğer
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Bitcoin ile ilgili uyarıda bulundu.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi Bitcoin ile ilgili uyarıda bulundu.

Son zamanlarda sıkça gündeme gelen ve rekor üstüne rekor kırarak ciddi bir yatırımcıyı kendine çekmeyi başaran kripto para birimi Bitcoin'e yönelik bir değerlendirme de Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in ardından Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'den geldi.

SAADET ZİNCİRLERİ BENZETMESİ

Bitcoin hakkında vatandaşları uyaran Zeybekci, "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Şu anda yok, bir aralar Türkiye'de saadet zincirleri vardı, hatırlar mısınız?" diye sordu.

"ALT ZEMİNİ YOKTUR"

Bu tarz çılgınlıklarda dolandırıcılığın en sondakine kadar devam ettiğini kaydeden Ekonomi Bakanı şunları söyledi:

"Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur. Bu, dünyayı sadece bir veya iki her şeyiyle kontrol ettiğiniz, cendere altına aldığınız, gerektiğinde zulmettiğiniz bir para birimine mahkum edemeyeceğimizin çıkışlarıdır bunlar. Onun için bunun çaresi de bulunacak."


ŞİMŞEK'TEN 'UZAK DURUN' ÇAĞRISI

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de sabah saatlerinde Twitter hesabından paylaştığı mesajda Bitcoin'i tarihin en büyük finans balonlarından biri olan lale çılgınlığına benzetmiş ''Uzak durun'' diyerek çağrıda bulunmuştu.


#Nihat zeybekçi
#Mehmet şimşek
#Bitcoin
6 yıl önce