|

Balkanların Davosu başladı

Balkanların Davosu olarak nitelendirilen 9. Saraybosna İş Forumu (SBF), Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:17 - 26/04/2018 Perşembe
Yeni Şafak
9. Saraybosna İş Forumu başladı
9. Saraybosna İş Forumu başladı

Bosna Bank International ile İslam Kalkınma Bankası tarafından düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu iş forumunun parlamento binasındaki açılışına Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konsey Başkanı Bakir İzetbegovic'in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Sırbistan, Suudi Arabistan, Endonezya ve Fas'tan bakanlar ile 2 bine yakın iş adamı katıldı.

TEK EKONOMİ SLOGANI

"Tek bölge, tek ekonomi" sloganıyla düzenlenen forumun resmi açılışını yapan İzetbegovic, buradaki konuşmasında, tecrübelerin ve fikirlerin paylaşımı için dokuzuncu kez bir araya geldiklerini belirterek, geçen zaman içinde forum sayesinde başarılı yatırımlar gerçekleştirildiğini söyledi. İzetbegovic, “Bosna Hersek, iş insanlarının buluştuğu harika bir noktadır" diye konuştu.


Türk firmadan rüzgar çiftliği

Saraybosna İş Forumu kapsamında, Türkiye’den Enprode Mühendislik ve Yapım ile Bosna Hersek’ten Imres Smart şirketleri arasında ülkenin batısındaki Livno’da rüzgar çiftliği inşa edilmesine ilişkin iş birliği imzalandı. Türk şirketin Genel Müdürü Yüksel Güler, “Projenin amaçlarından birisi de Bosna Hersek’i Avrupa Birliği’nin bağlantı sistemine yakınlaştırmak” dedi.

#Balkanlar
#Davos
#Bakir İzetbegovic
6 yıl önce