|

Bakan rakamı açıkladı: 700 tonu zarar gördü

Ordu'daki sel sonrası hasar tespit çalışmaları sürerken Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli selden zarar gören fındık miktarını açıkladı. Bakanlık yetkililerinin bölgedeki bine yakın çiftçi ile görüştüğünü belirten Bakan Pakdemirli muhtemel zararın 600-700 ton civarında olabileceğinin tespitinin yapıldığını söyledi.

Yeni Şafak
12:04 - 10/08/2018 Cuma
Güncelleme: 12:05 - 10/08/2018 Cuma
AA
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Ordu'daki selde 700 ton fındığın zarar gördüğünü açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Ordu'daki selde 700 ton fındığın zarar gördüğünü açıkladı.

Ordu'daki sel felaketinin ardından bölgede alınan tedbirlere ilişkin soruları yanıtlayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli , vatandaşlara geçmiş olsun dileğinde bulundu, can kaybı olmamasının en büyük teselli olduğunu söyledi.

Ordu'da 230 bin hektar alanda üretim yapıldığını, bu yıl fındıkta rekoltenin 200 bin ton civarında beklendiğini dile getiren Bakan Pakdemirli, şu bilgileri verdi:

"Fındık rekoltesi 200 bin ton civarında, yağış alan, özellikle felaketin yaşandığı Perşembe, İkizce, Çaybaşı, Ünye ve Fatsa ilçelerinde normal şartlarda 72 bin ton rekolte bekleniyordu. Çıkacak rekoltenin üçte biri bu yağış alan bölgedeydi. Bakanlık yetkililerimiz çok hızlı şekilde 950 çiftçi ile görüştü.
Görüşmelerimizin sonunda muhtemel zararın 600-700 ton civarında olabileceği tespit edildi. Çıkacak zarar neyse bunun telafisi yönünde gereken her adım atılacaktır.
Üreticilerimizin ezilmemesi anlamında devlet şefkatli kollarını uzatacak ve ne gerekiyorsa yapacaktır. Orada herkes müsterih olsun.''
#Ordu
#Fındık
#Bekir pakdemirli
6 yıl önce