|

Arabaya atlayıp gidebileceğiniz, İstanbul’a yakın 3 tatil rotası!

Şehrin kalabalığından bunalıp, ailece ya da arkadaşlarla çıkılan yolculuklarda işinizi kolaylaştıracak İstanbul’a yakın 3 rotayı sizin için belirledik.

Haber Merkezi
13:17 - 14/08/2018 Salı
Güncelleme: 15:22 - 11/09/2018 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv


Şehrin kalabalığından uzaklaşmak ve doğaya karışmak için için en çok tercih edilen yerlerden biri olan Ağva, İstanbul’un Batı Karadeniz’e doğru uzanan kıyı şeridi üzerinde yer alıyor. Latince ‘iki dere arasına kurulmuş köy’ anlamına gelen Ağva’nın tarihi MÖ 7. yüzyıla uzanıyor. Nehirleri, plajları, köyleri ve koylarıyla şehrin turistik merkezleri arasında. Arabanızla gidecekseniz Ümraniye-Şile yolunu takip edin. Şile’den sonra, Ağva’ya giden sahil yolunu kullanarak, Kabakoz, İmrenli, Akçakese ve Kurfallı güzergahını izleyin. Toplam bir buçuk saatte Ağva’ya ulaşabilirsiniz. Ağva Plajı, Kadırga Koyu, Kilimli Koyu, Göksu Nehri ve Saklı Köy; Ağva’nın görülmesi gereken güzelliklerinden.

Ağva
Kilyos

Kilyos; İstanbul'da hafta sonu aktiviteleri için en çok tercih edilen beldelerden birisi, İstanbul’a olan mesafesi sebebiyle özellikle Avrupa yakasındakiler için ilk akla gelen destinasyonlardan. İstanbul yakınındaki en temiz denizi ve plajlarına sahip olan Kilyos, Avrupa yakasında İstanbul'a yaklaşık 30 km. Bir tarafı ormanlarla kaplı, diğer tarafı da deniz ile iç içe eşsiz tatil mekanı; balık yemek, piknik yapmak, denize girmek, uzun sahillerinde uzun yürüyüşler yapmak ve şehrin kalabalığından uzaklaşmak için oldukça cazip bir destinasyon



Şile

Şile, yazlık plajların ışıltısını orman köylerinin temiz havası ile birleştirerek şehrin yakınında olsa da gürültüsünden uzakta, sakin bir tatil hayatı sunar. Şile, İstanbul'un Anadolu yakası Karadeniz kıyısında, İstanbul'a yaklaşık 80 km. mesafede yer alıyor. Otelleri, pansiyonları, piknik yerleri, denizi, geniş ve uzun kumsalları, dev kayalıkları, salaş balık lokantaları ile ünlüdür. Yaklaşık 10 km.lik bir kumsala sahip olan Şile'nin sahil şeridi, Karadeniz sahili boyunca 60 kilometrelik bir alana yayılmıştır. Şile'nin kumsal olarak iki plajı bulunmaktadır. Bunlardan ilki Şile'nin giriş tarafında yer almakta, geniş ve kum bir plaj olan şile Halk Plajı'dır. İkinci plaj ise kayalar arasında küçük bir koy oluşturan plajdır ve Şile'nin doğu tarafında yer almaktadır. Şile'nin çevresindeki diğer güzel plajlar ise Ayazma, Ağlayankaya, Kumbaba ve Uzunkum plajlarıdır.




#tatil
#aile
#gezi
6 yıl önce