|

ABD’den Rusya’ya yeni yaptırım

ABD’nin yaptırım zorbalığına dün bir yenisi eklendi. Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar getiren ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’nın ABD’de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığını bloke etti. Washington ayrıca Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlarla bağlantılı olarak 2 Rusya vatandaşını, 3 Rus şirketini ve 6 Rusya bayraklı gemiyi yaptırım listesine dahil etti.

Yeni Şafak
04:00 - 22/08/2018 Çarşamba
Güncelleme: 01:39 - 22/08/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
ABD yaptırım zorbalığına devam ediyor
ABD yaptırım zorbalığına devam ediyor

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'nın ABD'de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığını bloke etti. Böylece ABD'den Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar gelmiş oldu. ABD’nin yaptırım kararının hedefinde, Rus finans piyasaları ve rublenin olduğu dile getiriliyor.

ABD’nin yaptırım zorbalığı her geçen gün artıyor. Küresel ekonomide önce Çin’i sonra Avrupa Birliği, Rusya, Kanada ve Meksika gibi ülkeleri hedef alan Trump yönetiminin döviz kuru ve yaptırım üzerinden sürdürdüğü politikalara Rusya’da eklendi.

Bu ülkeye daha önce de finansal saldırılarda bulunan ABD’nin Hazine Bakanlığı, Rusya’nın ABD’de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığını bloke etti. Böylece ABD’den Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar gelmiş oldu.

MİLYONLARCA DOLARLIK AKTİF VARLIĞA BLOKE

ABD Hazine Bakanlığı, Kuzey Kore’ye yönelik yaptırımlarla bağlantılı olarak 2 Rusya vatandaşına, 3 Rus şirkete ve 6 Rusya bayraklı gemiyi yaptırım listesine dahil etti.

Rusya’nın ABD’de bulunan yüz milyonlarca dolarlık aktif varlığı da bloke edildi. Slovakyalı bir firmanın da dahil edildiği yaptırımların, ABD’de kötücül siber faaliyetlere karşı yürütülen program kapsamında getirildiği de aktarıldı. Ayrıca ilgili açıklamada, ABD’de ‘kötücül siber faaliyetlere karşı yürütülen program kapsamında getirildiği’ de aktarıldı.

Bakanlığın açıklamasına göre, Dive Techno Services şirketi ile bağlantılı Anton Nagibin ve Mariya Tsareva isimli şahıslar yer aldı. Yaptırım listesine dahil edilen gemilerin de Gudzon ve Primorye denizcilik şirketlerine ait olduğu belirtildi. Çin’e gümrük vergisi ile başlayan ve küresel ticareti daraltan etkilere karşı çıkan ülkelere yönelik Trump’ın yaptırım hoyratlığına karşı da tepkiler artıyor.

  • HEDEF RUBLE Mİ?
  • ABD’nin yaptırım kararının hedefinde, Rus finans piyasalarının lduğu dile getiriliyor. ABD’nin Rusya’ya yaptırım getireceği haberleri, rublenin iki yılın dip seviyesine düşmesine neden olurken ve Rus varlıklarında satış baskısına yol açmıştı.

#ABD
#Rusya
#Çin
#Donald Trump
#Vladimir Putin
6 yıl önce