|

70 yıllık İŞKUR tarihinde bir ilk

İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, “2017 yılında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletçe seferber olundu. Başarılmaz denilen başarıldı ve 1,5 milyon kişi istihdam edildi. İŞKUR geçen yıl, 70 yılı aşan tarihinde ilk defa 1 milyonun üzerinde istihdamı gerçekleştirdi” dedi.

Yeni Şafak
13:36 - 16/02/2018 Cuma
Güncelleme: 13:54 - 16/02/2018 Cuma
IHA
İŞKUR geçen yıl, 70 yılı aşan tarihinde ilk defa 1 milyonun üzerinde istihdamı gerçekleştirdi.
İŞKUR geçen yıl, 70 yılı aşan tarihinde ilk defa 1 milyonun üzerinde istihdamı gerçekleştirdi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İşbaşı Eğitim Programı (İEP) İşbirliği Protokolü İmza Töreni ve GAN Türkiye Üye Şirket Ceo’ları Toplantısı gerçekleşti. Beşiktaş’taki bir otelde gerçekleşen toplantıda İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya ve Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Önen arasında İŞKUR İşbaşı Eğitim Programı İşbirliği Protokolü imzalandı.

"İstihdam oranımızı 1,5 oranında arttırıyor, işsizliğimizi aşağı çekiyoruz"

İmza töreni öncesinde açılış konuşmasını yapan İŞKUR Genel Müdürü Uzunkaya, “Bugün burada anlamlı bir imza töreninde bulunuyoruz. Genel başkanımız özetle bu protokolün anlamı üzerinde durdular. Dün Kasım ayı TÜİK verileri açıklandı. Bunca zorluklara bunca badirelere rağmen hep birlikte bir tarih yazdık. İşsizlik oranımız 1.8 oranında azaldı. Bir önceki yıla oranla iş gücü piyasamıza katılım oranına 1 milyon 909 bin insan ilave oluyor ve biz 1 milyon 448 bin insanın istihdamını gerçekleştiriyoruz.
İstihdam oranımızı 1,5 oranında arttırıyor, işsizliğimizi aşağı çekiyoruz. İş gücümüze katılım oranımızı da arttırarak bu başarıyı sağlıyoruz. İşsizlik oranlarının aşağıya çekilmesinde ciddi bir başarının olduğu ortadadır.
Biz işbaşı eğitimi programı olarak bu dönemde daha fazla artmasını arzu etmekteyiz” diye konuştu.

“Bu başarı tesadüfün eseri değil”

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Uzunkaya, “Bu iş birliklerini çok önemsiyoruz. İşsizlikle mücadele ve istihdamı attırma konusunda büyük başarı elde ettik. 2017 yılında Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milli istihdam seferberliği ilan edildi. Milletçe seferber olundu başarılmaz denilen başarıldı. 1,5 milyon kişi istihdam edildi. İstihdam oranımızı arttırdık. Gençlerde, kadınlarda istihdamımızı arttırdık. Bu başarı tesadüfün eseri değil. Bugün imzasını attığımız daha önce imzasını attığımız işbirliklerinin neticesidir.
Geçen yıl İŞKUR, 70 yılı aşan tarihinde ilk defa 1 milyonun üzerinde istihdamı gerçekleştirdi. Türkiye bütün ihanet kalkışmalarına rağmen yoluna devam edecek
” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen imza protokolünün ardından programda aile fotoğrafı çekildi.

#İŞKUR
#İstihdam
6 yıl önce