|

45 milyon rekor turist beklentisi

Ramazan Bayramı öncesi otellerde rezervasyon patlaması yaşandı. Doluluk oranının yüzde 100’e ulaşması bekleniyor. Gelen yüksek taleple birlikte 40 milyon olan turist rekorunun 2018 yılında 45 milyona çıkabileceği ifade ediliyor. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, otellerin tam kapasite ile çalışacağını kaydetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:19 - 13/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Bayram tatilinde turist rekoru kırılması bekleniyor.
Bayram tatilinde turist rekoru kırılması bekleniyor.

Antalya’da Ramazan Bayramı öncesi erken rezervasyonlarda patlama yaşandı. Turizmciler, kıyı kesimlerdeki otellerin doluluk oranlarının yüzde yüzlere ulaştığını belirterek, Ramazan ayında yaşanan iç piyasadaki durgunluğun bayram tatiliyle giderileceğini, 40 milyon olan turist rekorunun 2018 yılında 45 milyonla kırabileceğini söyledi. 2016 yılında yaşadığı büyük düşüşten sonra turizmde 2017 yılını toparlanma yılı olarak geçiren Antalya’da 2018 yılı parlama yılı oldu.


ANTALYA REKOR KIRDI

2018 yılının ilk 5 ayında 2 milyon 874 bin 105 turist ziyaretiyle en iyi mayıs ayı rekorunu kıran Antalya, haziran ayında da bu yükselişini sürdürüyor. Özellikle okulların yaz tatiline girmesine kaşın Ramazan ayı ve seçim öncesi olması dolayısıyla yerli turist rezervasyonlarında kısa süreli bir durgunluk yaşansa da, Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla erken ve son dakika rezervasyonlarında ciddi artışlar oldu. Turizmciler kıyı kesimlerdeki otellerin doluluk oranlarının yüzde yüzlere ulaştığını kaydederken, Ramazan ayında yaşanan iç piyasadaki durgunluğu bayram tatiliyle doldurulacağını, 2018 yılında da 40 milyon olan turist rekorunun 45 milyonla kırılabileceğini söyledi.

OTELLER YÜZDE 100 DOLACAK

Ramazan Bayramı’nın iç turizmi hareketlendireceğini belirten Antalya Valisi Münir Karaloğlu, bu hareketliliğin otellerdeki doluluk oranına yansıyacağını kaydetti. Karaloğlu, “Şu anda elimizde net veriler yok ama şuanda yabancı misafirlerle sağlanan doluluk ve bayramın sağlayacağı iç turizmdeki hareketlilik de otellerin yüzde yüz dolu olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

  • Yüzde 50 artış var
  • 2017 yılında başlayan büyüme trendinin 2018 yılında da devam ettiğini belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, an itibariyle geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 50’ye yakın bir artışın söz konusu olduğunu dile getirdi. Haziran ayı itibariyle yabancı turistlerin yoğun talebiyle karşı karşıya olduklarını belirten Yağcı, “Şu an itibariyle kıyı bölgelerimiz itibariyle yüksek doluluklar hatta bazı tesislerimiz yüzde yüze varan doluluklarla tesislerimiz bayram dönemini karşılayacak. Hem yabancı turistin ciddi bir talebi var, hem de okulların tatil olmasıyla birlikte seçim öncesi 4 günlük bir tatil olanağı oluşuyor, dolayısıyla bu da iç pazarda ciddi bir hareketlilik olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.
#Bayram
#Turizm
6 yıl önce