|

3 tekerlekli Niken Türkiye’de

Dünya lansmanı yapıldığı günden beri merak uyandıran Yamaha Niken, Türkiye yollarına çıktı. Deneyimli sürücülere yepyeni ve benzersiz bir heyecan yaşatmak için tasarlanan 3 tekerlekli Niken, motosiklet dünyasının en radikal konseptlerden biri.

Yeni Şafak
04:00 - 26/11/2018 Pazartesi
Güncelleme: 00:51 - 26/11/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yamaha Niken, Türkiye yollarına çıktı
Yamaha Niken, Türkiye yollarına çıktı

Yamaha’nın geliştirdiği Yatabilen Çoklu Tekerlek Sistemi teknolojisi ile virajlarda 45 derecelik bir açıyla yatış sağlayabiliyor. 90 bin lira satış fiyatıyla vitrindeki yerini alan Niken'de şu ana kadar 50 adet sipariş alındı.

Yamaha Motor Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Ersin Şeker, "Dünyada gördüğü ilgi kadar aynı ilgiyi Türkiye’de de görmekten mutluluk duyuyoruz. Geçtiğimiz aylarda ön satış ile tüketicisiyle buluşturduğumuz Niken Kasım ayı itibari ile 50 adet satışa ulaştı. Türkiye’de ilgi 250 cc ve altı orta segment motosiklete yönelik olsa da son yıllarda çeşitlilik artmaya başladı. İhtiyaca yönelik tüketimde artık tasarım ve performansın da etkisi büyük. Niken gerek tasarımı gerekse performansı ile bu anlamda pazarın dinamizmini değiştirecek" dedi.

MT-09 MODELİNDEN İLHAM ALINDI

İki ön tekerleği sayesinde yüksek yol tutuş kabiliyeti ve denge hissi sunan Niken, olumsuz hava koşullarında dahi virajları kolayca alacak şekilde geliştirildi. Bu yatabilen çok tekerlekli araca, 15 inç iki ön tekerleğin benzersiz gereksinimlerini karşılamak için Bridgestone tarafından yalnızca Niken için ürettiği 120/70R15 V tipi lastikler takıldı.

Yüksek yol tutuş, aşınmaya karşı direnç ve ıslak yolda sürüş kabiliyetini arttıran bu lastikler, Niken'ın üstün viraj alma performansına katkıda bulunuyor. Niken’a güç veren 847cc 3 silindirli motor, Yamaha’nın büyük başarı gösteren popüler modeli MT-09'un motorundan ilham alınarak özel olarak geliştirildi.

#Yamaha Niken
#Türkiye
5 yıl önce