|

220 milyar dolarlık pazarda 4. olduk

220 milyar dolarlık Müslüman seyahat pazarına yönelik yapılan tercih araştırmasında Türkiye 4. sırada yer aldı. 130 ülkenin değerlendirildiği araştırmaya göre 2018 yılında 131 milyon Müslüman turist dünyayı gezdi. Müslüman turistlerin en fazla tercih ettiği ülke ise Malezya oldu.

Yeni Şafak
15:41 - 21/04/2018 Cumartesi
Güncelleme: 15:44 - 21/04/2018 Cumartesi
Diğer
Müslümanların Seyahat Tercihleri” araştırması
Müslümanların Seyahat Tercihleri” araştırması

Müslüman turistlerin gezdikleri ülkelerde aradığı seyahat kolaylığı, “helal” yiyecekler, ibadet yerlerinin çokluğu ve fiyatlar gibi kriterlerin 130 ülkede değerlendirildiği, “Müslümanların Seyahat Tercihleri” araştırmasında Türkiye'nin sıralaması belli oldu.

TÜRKİYE 4. SIRADA

İslam İşbirliği Konferansı üyesi 48 ülke ve İslam İşbirliği Konferansı üyesi olmayan
82 ülkenin dahil olduğu, toplam 130 ülkeyi kapsayan 2018 raporuna göre, Türkiye 4. sırada yer alırken, ilk sırada yine Malezya var.
Endonezya ve Birleşik Arap Emirlikleri aynı puanla 2. ve 3. sırayı paylaşırken, ilk dört ülkenin ardından Suudi Arabistan, Katar ve Fas sıralanıyor.

GELİŞİM İÇİNDELER

Araştırmaya göre 2018 yılında 131 milyon Müslüman turistin dünyayı gezdiği tespit edilirken, nüfusunun çoğunluğu Müslüman olmayan ülkelerin, gelişen Müslüman turist pazarına yönelik olarak İslami ihtiyaçlara göre yaptıkları düzenlemeler ile gelişim içinde olduğu görüldü.
Çoğunluğu Müslüman olmayan Singapur, Tayland ve Birleşik Krallık gibi ülkeler ise Müslüman turistlerin tercih listesinde ilk dokuz ülkeden sonra geliyor.

TÜRKİYE ULAŞIMDA EN ÜST SIRADA

Türkiye, havayolu bağlantılarının bulunması, ulaşım kolaylığı ve vizesiz ulaşım imkanları açısından en üst sırada yer alırken
, Türkiye’yi sırasıyla Malezya, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar takip etti.

İŞ İNSANLARININ TERCİHİ DE TÜRKİYE OLDU

Türkiye aynı zamanda Müslüman iş insanlarının da ziyaret ettiği ülkelerin başında geliyor.
Araştırmada, Türkiye, Malezya ve Endonezya gibi gelişen ekonomilerin, Müslüman iş insanlarını giderek daha fazla çektiği ve önümüzdeki yıllarda bu rakamın artacağı belirtiliyor.
#Müslümanların Seyahat Tercihleri
#Malezya
#Müslüman turist
6 yıl önce