|

2018 Avrupa Çevre Ödülü Anadolu OSB’nin

Çevreci uygulamaları ve doğa uyumlu tasarımlarıyla Türkiye’ ye rol model olan Anadolu Organize Sanayi Bölgesi (Anadolu OSB), Avrupa Çevre ve Temizlik Platformu (ECEP) tarafından ödüle layık görüldü.

Yeni Şafak
13:26 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:30 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Avrupa Çevre Ödülü Anadolu OSB’nin
Avrupa Çevre Ödülü Anadolu OSB’nin

Avrupa Çevre ve Temizlik Platformu Türkiye Delegasyonu yaptığı araştırmalar sonucu Ülkeden çok sayıda aday gösterdi. Belçika’ da yapılan elemelerin ardından Anadolu Organize Sanayi Bölgesi “En Çevreci Kurum” kategorisinde ödülü hak kazandı.

SANAYİNİN ORTASINDA CENNET GİBİ GÖLET!

Kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarının çevresel, sosyal ve ekonomik başarılarını bütüncül bir yaklaşım içerisinde değerlendiren Avrupa Birliği kapsamındaki en prestijli ödülü, yapılan törenle Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak tarafından Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay’ a takdim etti.

Tuncay, Ülkedeki tüm OSB’lerin çevreci yaklaşımlara sahip olması gerektiğini belirterek, Bölgelerinin bu anlamda örnek alınmasını diledi.


Tuncay, “Böyle bir ödülü bize verdiğiniz için teşekkür ediyorum. Türkiye’de yaklaşık 330 OSB var. Bizden başka Göleti olan yok. Bölgemiz sınırları içerisinde 120 bin m2 büyüklüğünde yağmur sularıyla aynalı bir gölet oluşturduk. Göletin etrafını 5 bin adet ağaçla donattık ve bir yürüyüş parkuru yaptık. Doğal bir parka dönüştüğümüz göletimiz aynı zamanda kaz, ördek, balık gibi pekçok türden canlıya ev sahipliği yapıyor. Gölette her yıl Amatör Balıkçılar Federasyonu hakemliğinde çalışanlar ve işverenlerle balık tutma yarışması düzenliyoruz” dedi.

ANADOLU OSB’DE KİRLİLİK GÖRMENİZ MÜMKÜN DEĞİL

Tuncay, sözlerini şöyle sonlandırdı:

Bölgemizde yaklaşık 300 bin m2 büyüklüğünde ortak kullanım ve yeşil alan tahsis ettik. Cadde ve kanal yollarımız boyunca ceviz ağaçları diktik. Yapılanmaya izin olmayan yüksek gerilim hatlarımızın altında ise 2 bin 500 badem ağacı bulunuyor. Bu badem ağaçlarından elde ettiğimiz gelir ile mesleki ve teknik eğitim alan öğrencilere burs sağlıyoruz. Öte yandan Bölgemizde bacalı fabrika kurulmasına izin vermiyoruz. Mevcut işletmelerimizin tümünün etrafı ağaç ve çiçeklerle düzenlendi. Ayrıca toprak yapımızın elverişli olduğu her yerde çim yerine kekik yetişiyor. Bizim tabiata ve ülkemize borcumuz var. Üretirken yok etmek değil, yaşatmak gerektiğine inanıyoruz. Sanayi denilince akıllara kirlilik gelir. Bunu Anadolu OSB’de görmeniz mümkün değil. Gelecek ay balık tutma yarışmamız var. Hepinizi davet ediyorum.

#Anadolu OSB
#Avrupa Çevre ve Temizlik Platformu
6 yıl önce